Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-10-2009

Dronken automobilist zonder rijbewijs rijdt door na verkeersongeval

BREDA: De politie heeft donderdagavond kort na 19.00 uur een 34-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij was een uurtje daarvoor betrokken bij een verkeersongeval en hard weggereden. De man botste met een flinke snelheid achterop een stilstaande auto op de Academiesingel die vervolgens weer doorschoof tegen een andere auto. De bestuurders daarvan stonden stil vanwege een auto die aan het inparkeren was. Op basis van het kenteken konden gealarmeerde agenten de man achterhalen. De auto stond op naam van een familielid dat in Breda woont. De verdachte was stevig onder invloed van alcohol (720 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan) en bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Ook had hij nog enkele boetes openstaan waarvoor hij op het bureau mocht blijven.

Twee Willebrorders aangehouden wegens bedreiging

ST. WILLEBRORD: Twee mannen uit St. Willebrord (18 en 29 jaar) zijn vrijdagmorgen rond 07.00 uur gearresteerd wegens bedreiging. Eerder deze week, dinsdagavond rond 21.00 uur, deed een 22-jarige inwoner van St. Willebrord aangifte. Hij was naar eigen zeggen eerder die avond op de Dorpsstraat door de twee verdachten met een vuurwapen bedreigd. Dat zou te maken kunnen hebben met een geldbedrag dat het slachtoffer de oudste verdachte nog schuldig zou zijn. Beide verdachten zijn op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt vrijheidsbeneming Bredanaar (26)

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een vrijheidsbeneming van een 26-jarige Bredanaar. De man deed aangifte, nadat hij
vrijdagmorgen kort na 00.00 uur door twee mannen tegen zijn wil werd meegenomen. Het slachtoffer verliet zijn woning in de Hoge Vucht toen hij werd aangesproken door een bekende van hem die hem bedreigde met een vuurwapen. Aanleiding daarvoor was een schuld die de Bredanaar nog bij de man heeft openstaan en die ingelost diende te worden. De Bredanaar werd in een auto geduwd waarin nog een tweede man zat. Beide ontvoerders hebben, met onderbrekingen, een tijdje met het slachtoffer rondgereden, waarna hij in de Haagse Beemden weer werd vrijgelaten. De openstaande schuld is niet betaald.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 30-10-2009 15:38 | © Regio Midden en West Brabant |