Provincie Flevoland

Jongeren voeren theaterstuk op voor Verbeek

Afgelopen donderdag 29 oktober ontving commissaris van de Koningin Leen Verbeek een jaar na zijn aantreden het welkomstcadeau van Provinciale Staten van Flevoland: een theatervoorstelling. Het jongerentheatergezelschap Sub-Suburbia uit Almere liet de aanwezigen kennis maken met de voorstelling die gaat over kwesties, emoties en problemen die jongeren bezighouden. In april 2010 krijgt Verbeek het eigenlijke cadeau want dan is de première.

Een groot rood cadeau met zwart-witte strikken prijkte donderdagmiddag in de statenzaal van het provinciehuis in Lelystad. Vlak voordat de begrotingsvergadering van start ging ontving commissaris van de Koningin Leen Verbeek zijn welkomstcadeau. Vijf jongeren gaven door middel van zang, muziek en dans een impressie van hun
theatervoorstelling op basis van het onderwerp jongerenproblematiek. Jort Vlam, zakelijk leider van het gezelschap: "Dit is de aftrap voor de repetities, in april 2010 is de première in de Statenzaal."

Bij het aantreden van Leen Verbeek als commissaris van de Koningin van Flevoland mocht hij zelf zijn welkomstcadeau kiezen. Verbeek koos een cultureel cadeau dat hij terug kon geven aan de Flevolanders. Verbeek: "Dit is een mooie manier om jongerenproblematiek onder de aandacht te brengen. Ik ben benieuwd naar het resultaat straks in april."