Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe en salesforce.com sluiten strategisch partnerschap

~ Nieuwe Adobe Flash Builder voor Force.com vergroot productiviteit van ontwikkelaars bij creatie van rijke internetapplicaties in de cloud ~

Utrecht, 30 oktober 2009 - Salesforce.com (NYSE; CRM), de onderneming voor zakelijke cloud computing en Adobe Systems Incorporated (NYSE; ADBE) kondigen een samenwerking aan. Beide organisaties combineren de kracht van het Force.com-platform met de veelzijdigheid van het Adobe® Flash®-platform en creëren hiermee nieuwe mogelijkheden voor de nieuwe generatie van cloud-gebaseerde rijke internetapplicaties (RIA's). De integratie van Adobe® Flash® Builder(TM) met Force.com biedt de mogelijkheid om de veelzijdigheid van consumentgerichte internetapplicaties te benutten in zakelijke cloud-applicaties. Ook zorgt het voor een verbeterde productiviteit van ontwikkelaars.

"Adobe en salesforce.com delen de visie om het succes van ontwikkelaars te versnellen met cloud computing", zegt Ariel Kelman, vice president platform product marketing bij salesforce.com. "Het combineren van het Adobe Flash-platform en Force.com biedt interessante nieuwe mogelijkheden. Hiermee kunnen nieuwe soorten zakelijke applicaties voor de cloud worden ontwikkeld. Deze applicaties zijn net zo eenvoudig in het gebruik als internetapplicaties voor consumenten."

"Het strategisch partnerschap met salesforce.com biedt de mogelijkheid om onze platformen te integreren", zegt David Wadhwani, general manager en vice president van de Platform Business Unit bij Adobe. "Hierdoor is het mogelijk om rijke, zakelijke applicaties te ontwikkelen en distribueren die de productiviteit van ontwikkelaars verhogen. Deze applicaties zijn eenvoudig te implementeren, aan te passen en ze zijn schaalbaar. Ze kunnen meegroeien met de organisatie en zijn eenvoudig aan te passen wanneer de organisatie verandert."

Adobe Flash Builder voor Force.com is een geïntegreerde ontwikkelomgeving en een krachtige tool voor het bouwen van cloud-gebaseerde RIA's. Deze zijn eenvoudig te distribueren naar eindgebruikers via de browser, door gebruik te maken van Adobe Flash® Player, of direct naar de desktop via Adobe AIR®. De nauwgezette integratie maakt datamanagement aan de klantzijde mogelijk en zorgt voor synchronisatie tussen cloud en klant. Hierdoor kunnen eenvoudig applicaties worden ontwikkeld die probleemloos draaien, zowel online als offline, tussen verschillende besturingssystemen en apparaten. Tegelijkertijd maakt de ontwikkelomgeving optimaal gebruik van de schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid van het Force.com-platform. Ontwikkelaars kunnen Adobe Flash Builder voor Force.com gebruiken voor de uitbreiding en verbetering van bestaande Salesforce CRM-implementaties en op maat gemaakte applicaties voor Force.com. Daarnaast is het mogelijk om volledig nieuwe applicaties te ontwikkelen die passen bij de gebruiker en aansluiten op de bedrijfsbehoeften.

Adobe Flash Builder voor Force.com - Ondersteunen van ontwikkelaars van cloud tot klant Ontwikkelaars kunnen Adobe Flash Builder voor Force.com gebruiken om applicaties te bouwen die aansluiten op de behoeften van de eindgebruiker:
* Voeg intuïtieve, interactieve user interface features toe, zoals 'drag and drop'. Zo blijft de leercurve klein, is er meer acceptatie onder gebruikers, gaat de productiviteit omhoog en is er minder ondersteuning van de helpdesk nodig.
* Zet geavanceerde datavisualisatie in, zoals grafieken en dashboards, om besluiten beter te onderbouwen.
* Plaats verschillende soorten applicaties voor bedrijfsprocessen in één scherm om het gebruikersgemak en efficiency te vergroten.
* Lever lichtgewicht client side-integratie om gebruikerservaringen op verschillende systemen, binnen en buiten de firewall, samen te voegen in één applicatie.

De oplossing biedt ontwikkelaars de flexibiliteit om applicaties schaalbaar te maken en aan te passen op de bedrijfsbehoeften:
* Bouw nieuwe applicaties en ondersteun zowel browser- als desktop-implementaties.
* Creëer nieuwe applicatie-onderdelen, pas ze aan op specifieke taken of bedrijfstoepassingen en integreer ze met bestaande applicaties.
* Voeg rijke user interface-elementen toe aan bestaande applicaties voor Salesforce CRM of Force.com.

Adobe Flash Builder voor Force.com bevat de volgende onderdelen:
* Professionele geïntegreerde ontwikkelomgeving gebaseerd op Eclipse®. Dit biedt een combinatie van Adobe Flash Builder en Force.com in een gemeenschappelijke, productieve omgeving voor het bouwen van diverse Force.com-applicaties.
* Code-editor, design-view en browser- en cross platform-mogelijkheden.
* Uitgebreide user interface-mogelijkheden. Het bevat meer dan honderd aanpasbare, herbruikbare componenten, zoals bewegende grafieken en 'drag and drop'-mogelijkheden.
* Datavisualisatie zoals ingebouwde interactieve grafieken en geanimeerde componenten die grote hoeveelheden data kunnen verwerken.
* Voorgebouwde integratie met Adobe LiveCycle® Data Services voor beheer- en synchronisatiediensten van client-side data. Data wordt hiermee automatisch gesynchroniseerd tussen de database van Force.com en de veilige lokale dataopslag van Adobe AIR bij de klant. Hierdoor kunnen ontwikkelaars applicaties ontwikkelen en optimaal gebruik maken van beide omgevingen.

Prijzen en beschikbaarheid
De preview-versie van Adobe Flash Builder voor Force.com is nu beschikbaar op de salesforce.com ontwikkelaars-website http://developer.force.com//flashbuilder. De introductie van de volledige versie is gepland voor het eerste halfjaar van 2010.



Ingezonden persbericht