Ingezonden persbericht


Persbericht, oktober 2009

Het wordt steeds stiller
Praten met mensen die aan dementie lijden

Paul Dautzenberg

Praten over dementie is geen taboe meer in onze samenleving. Praten met mensen die aan dementie lijden is echter ongelofelijk moeilijk en confronterend. Er zijn zoveel vormen en stadia. En iedere dementerende reageert weer anders, evenals iedere mantelzorger. Paul Dautzenberg zet in Het wordt steeds stiller zijn jarenlange praktijkervaring als klinisch geriater om in tips en handvatten om in gesprek te blijven met iemand met dementie.

In korte, overzichtelijke hoofdstukken beschrijft Paul Dautzenberg alle voorkomende vragen en situaties waarmee naasten van iemand met dementie kunnen zitten. Bijvoorbeeld `waarover kan ik nog steeds praten', `welke antwoorden kan ik het best geven', `hoe houd ik de sfeer goed', `wat moet ik doen en wat beslist niet' en `wordt het gesprek anders in het verpleeghuis?'.

Ondanks het feit dat de steun aan naasten en mantelzorgers de afgelopen 20 jaar fors is toegenomen, voelde Paul Dautzenberg de noodzaak om dit boek te schrijven. Hij wil hiermee zijn kennis delen en diegenen die vechten tegen de stilte die ontstaat door dementie, een hart onder de riem steken!

Het wordt steeds stiller
Paul Dautzenberg
Prijs: 19,95
Formaat: 13,5 x 20 cm
Omvang: 160 pagina's
ISBN: 978 90 6611 619 1

Zojuist verschenen

Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht