Provincie Noord-Brabant

30 oktober 2009

WWW.BRABANT.NL VERNIEUWD


De meest zichtbare verandering is het vernieuwde uiterlijk. Maar ook de structuur en werking van de site zijn vernieuwd. Alle informatie over het beleid van de provincie is bijeengebracht in internetdossiers. De zoekmachine is sterk verbeterd en verder is er meer ruimte voor fotografie en video.

De vorige website van de provincie voldeed niet meer aan de moderne eisen. Informatie bleek voor bezoekers lastig te vinden of ze troffen niet de juiste informatie. Dat leidde tot telefonische navraag. Op basis van die gesprekken en van gebruiksonderzoeken is de website volledig op de schop gegaan. De provincie roept gebruikers op om tips en suggesties te blijven geven. Dat kan via webredactie@brabant.nl.

De nieuwe website is niet "af". De provincie blijft nieuwe onderdelen toevoegen die de dienstverlening vergroten. Voorbeelden zijn online aanvraagformulieren voor subsidies of vergunningen.

Links naar dieper gelegen pagina's van brabant.nl kunnen door de wijzigingen in de structuur een foutmelding opleveren. De provincie vraagt redacteuren van websites links naar brabant.nl om hun website daarop te controleren.