Dance-evenement Thrillogy laat Brabanthallen knallen

01/10/2009 17:33

B2S Events BV

DEN BOSCH - Op zaterdag 31 oktober 2009 vindt de derde editie van Thrillogy plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Thrillogy is één van de belangrijkste dance-evenementen in de wijde regio. Op de 31ste treden Evil Activities, Dana en D-Block & S-te-Fan aan, waarmee Thrillogy verder naam vestigt als een evenement waar hardstyle en hardcore zeer serieus worden genomen. Landelijk gezien behoren hardstyle en hardcore tot de populairste dancestromingen van vandaag. In de Brabanthallen worden ruim vijftienduizend bezoekers verwacht, verdeeld over drie immense hallen. Elke artiest krijgt zijn of haar eigen hal waar negen uur aan één stuk wordt opgetreden.

Thrillogy schreef twee jaar geleden geschiedenis door artiesten The Prophet, Neophyte en Ruthless te laten aantreden. Vorig jaar was het de beurt aan Zany, Charly Lownoise en Paul Elstak. Dit resulteerde wederom in een groot spektakel, verdeeld over drie zalen, waarbij iedere artiest tot het maximale ging. Uiteraard volgde er destijds een gedenkwaardige afsluiting waarbij de drie mannen gezamenlijk achter de draaitafels stonden. De gezamenlijke afsluiting is één van de belangrijkste ingrediënten van het dance-evenement. Dit jaar is de beurt aan drie andere artiesten. Drie namen die allemaal op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan de scene.

D-Block & S-te-Fan (Diederik Bakker en Stefan den Daas) uit Den Haag gelden als pioniers in hun muziekgebied, waarbij ze de afgelopen jaren optraden op alle gezaghebbende festivals zoals Mystery Land, Defqon.1 en Decibel.

Dana (alias voor Dana van Dreven uit Amstelveen) is de hardstyle-koningin die al langer meedraait in het circuit. Ze geldt als één van de pioneers van het genre en heeft diverse succesvolle albums op haar naam staan. Ze speelde een sleutelrol in de hardcore van de jaren '90. Dana verdient volgens organisator B2S events uit Rotterdam dan ook haar plek op Thrillogy. "Natuurlijk is een podium waar ik negen uur lang mijn muzikale invulling kan geven een hoogtepunt," aldus Van Dreven. "Toch zie ik het vooral als een nieuwe gelegenheid om mijn visie op de ontwikkelingen van de muziek te laten horen". Early Hardstyle en Hardstyle spelen een dominante rol spelen op deze avond en het gaspedaal wordt ingetrapt met Early Hardcore en Hardcore.

Derde artiest is Kelly van Soest uit Krimpen aan de IJssel, aka Evil Activities. De formatie rond frontman Van Soest is zonder enige twijfel één van de meest succesvolle acts van de afgelopen jaren. Opvallend in de posters en flyers voor Thrillogy van dit jaar is het Halloweenthema en de afbeelding van Van Soest waarbij hij met een kettingzaag in het rond zwaait. Niets minder dan een verwijzing naar zijn aankomende optreden, zegt hij zelf. "Ik beloof dat ook muzikaal gezien de zaag erin gaat haha!".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.b2s.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie (