Gemeente Gilze en Rijen

Oude legervoertuigen rijden weer mee op veteranendag

Meer dan vijftig veteranen uit de gemeente hebben zich al aangemeld voor de tweede gemeentelijke veteranendag. Deze vindt plaats op zaterdag 31 oktober 2009. Tijdens deze dag tonen we onze waardering voor iedereen in onze gemeente die zich heeft ingezet in dienst van de vrede. Veteranen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Het programma bestaat uit een defilé, presentatie over vliegbasis Gilze-Rijen in en aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en een informeel gedeelte, waarin veteranen naar hartenlust kunnen bijpraten met collega-veteranen. Aan het defilé nemen ook vier oude legervoertuigen deel. De gemeente laat deze voertuigen meerijden, zodat ook veteranen die slecht ter been zijn aan het defilé mee kunnen doen.

Alle veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut in Doorn ontvingen een persoonlijke uitnodiging van de gemeente. Bent u veteraan, woont u in de gemeente Gilze en Rijen en hebt u zich niet laten registreren? Of hebt u geen uitnodiging ontvangen? Ook u bent van harte welkom de veteranendag bij te wonen. Wij vragen u wel om zich tijdig aan te melden. Dit in verband met de voorbereidingen voor deze dag. U kunt hiervoor gebruik maken van het aanmeldingsformulier dat u aantreft in dit bericht. Of bel met Jeroen Leemans, tel. 0161-290117.

Boekpresentatie voorafgaand aan veteranendag

Voorafgaand aan de veteranendag op 31 oktober reikt Nel de Wit, vestigingscoördinator van Theek 5 officieel het eerste geschenkexemplaar van het boek 'Oeroeg' van Hella Haase' uit aan Cees Aarts, voorzitter van de VIM.. Dit boek is dit jaar het geschenkboek i n het kader van de actie 'Nederland leest'. De presentatie vindt plaats in het gebouw van Heemkring Molenheide aan de Nieuwstraat in Gilze. Iedereen is van harte welkom deze presentatie bij te wonen.

Datum bericht: 13 oktober 2009