Gemeente Lelystad

Stadswandeling zaterdag 31 oktober

Dinsdag 20 oktober 2009

De gemeente Lelystad heeft een nieuwe uitgave van de Stadswandeling Lelystad. Deze wordt zaterdag 31 oktober gepresenteerd.

5 kilometer

Wethouder cultuur Jop Fackeldey loopt dan de 5 kilometer lange wandeling. Wandel met hem mee en ontvang als een van de eersten het nieuwe boekje met routekaartje en -beschrijving. Startpunt is het Stadhuisplein bij de Zuil van Lely. Tijdstip van verzamelen: 14.00 uur.

Route

De Stadswandeling Lelystad komt door en langs het stadshart. Het boekje dat bij de stadswandeling hoort beschrijft de bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt en vertelt tevens een stukje historie van de ontstaansgeschiedenis van de stad, van het stadshart en van de omliggende wijken. In het bijzonder zijn de langs de route staande kunstwerken opgenomen met een foto en een beschrijving.

Boekje verkrijgbaar

De route is gemaakt en beschreven door Simon Broekhuizen onder eindredactie van de afdeling Communicatie van de gemeente Lelystad. Het boekje is vanaf maandag 2 november verkrijgbaar bij Stadswinkel Lelystad, Tourist Info, aan De Meent 14. Kunt u zolang niet wachten, loop dan mee op zaterdag 31 oktober met wethouder Fackeldey die dan als stadsgids optreedt. Naast de informatie uit de stadswandeling vertelt hij ongetwijfeld nog meer aanvullende informatie en geeft hij antwoord op uw vragen. Als beloning wacht u bovendien een gratis kop koffie, thee of warme chocolademelk met slagroom.
---