Gemeente Dongen

Boekpresentatie Geheugen in oorlog en viering bevrijding

Publicatiedatum: 21-10-2009

Zaterdag 31 oktober 2009 ontvangt burgemeester Simone Dirven-van Aalst het eerste exemplaar van Geheugen in oorlog; drie oorlogsdagboeken uit Dongen, 1940-1945 uit handen van de auteur Hans Sprangers. Het boek verschijnt in het kader van de viering van de 65-jarige bevrijding van Dongen en is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen Hans Sprangers en de gemeente Dongen.

De dagboeken van opa Schellekens en twee Zusters van het pensionaat geven samen een intrigerend beeld van Dongen in oorlogstijd. De titel Geheugen in oorlog is ontleend aan één van de beschreven familiedramas. Gesprekken met nabestaanden leren dat incidenten met dodelijke afloop zich soms met een geheel andere inhoud in het geheugen van de diverse betrokkenen vastzetten. Versies die op punten soms essentieel strijdig, om niet te zeggen in oorlog met elkaar zijn. Wiens waarheid?

Geïnteresseerd?
Bent u ook geïnteresseerd in dit schitterende naslagwerk? U bent van harte welkom bij de boekpresentatie op 31 oktober, om 18.30 uur in de Cammeleur. Aldaar heeft u de mogelijkheid een exemplaar van het boek aan te schaffen voor de prijs van 5,-. Vanaf maandag 2 november is het boek tevens de verkrijgen aan de Centrale Balie in het gemeentehuis én in het Dongha Museum. Let op! Dit geldt zolang de voorraad strekt gezien het feit dat het boek is verschenen in een oplage van 500 stuks.

Viering bevrijding
Op 30 oktober 2009 is het 65 jaar geleden dat Dongen werd bevrijd van de Duitse bezetters. Reden voor Popkoor Spirit om een theaterconcert samen te stellen onder de titel Leven in Vrijheid. Een concert dat volledig in het teken staat van oorlog en vrede, bezetting en bevrijding. De première is op zaterdagavond 31 oktober waarbij de show wordt aangevuld met een afterparty in de bevrijdingssfeer met muziek uit vroeger jaren uitgevoerd door de 15-koppige Power Swing Big band. Op zondag 1 november volgt er een matineevoorstelling van Spirit. Het Oranje Comité Dongen is verheugd met de enorme gedrevenheid waarmee Spirit het gegeven Dongen 65 jaar bevrijd vorm geeft. De herdenking krijgt uiteraard extra cachet door de uitgifte van het boek Geheugen in oorlog wat voorafgaand aan de voorstelling van zaterdag gepresenteerd wordt.

Kaartverkoop
Kaarten voor zaterdagavond 31 oktober 2009 (incl. afterparty met Power Swing Bigband) kosten 15,00. Kaarten voor zondagmiddag 1 november 2009 kosten 12,50. Kijk voor meer informatie op www.popkoorspirit.nl