Gemeente Almere

Bouw mee aan de Tuin van Samenkomst

27-10-2009

Op zaterdag 31 oktober is iedereen welkom om mee te bouwen aan het zevende grote Flevolandse landschapskunstwerk te Almere met de titel 'Tuin van Samenkomst'. De bouw van dit kunstwerk is de indrukwekkende afsluiting van een bijzonder integratie- en kunstnatuurproject met en voor Nieuwe Nederlanders. Commissaris van de Koningin Leen Verbeek neemt de Tuin van de Samenkomst symbolisch in ontvangst uit handen van de deelnemers.

De ontwerper van het kunstwerk is Siemen Bolhuis. Onder zijn leiding zullen die dag in totaal 1000 boompjes worden geplant van 60 cm hoog. Elke boom heeft zijn eigen plaats! Dus valt er veel te meten, te graven, maar vooral ook te lachen en te praten. Alle deelnemers krijgen bovendien de kans om persoonlijke wensen en gedachten op te schrijven en die een tijdelijke plek te geven in de tuin. Het spektakel begint om 13.00 uur in de Sieradenbuurt. Doe vooral laarzen aan!

Afgelopen maand heeft in Almere het project Tuin van Samenkomst plaatsgevonden, een dynamisch en afwisselend programma voor en met Nieuwe Nederlanders, geïnitieerd door ROC Flevoland, De Gemeente Almere, Stichting Avanti, Stichting wAarde en kunstenaars Siemen Bolhuis en Hein Walter. Meer informatie over het project vindt u op de website van Tuin van samenkomst.