Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Debatteer mee: Stoort u zich ook aan uw buren?

Vuilnis op de straat, overhangende takken, stank, keiharde muziek, krijsende kinderen Heeft u er ook zo'n last van? Of haalt u misschien zelf het bloed onder de nagels van uw buren vandaan? Zaterdag 31 oktober bent u van harte welkom om hierover mee te praten in de bibliotheek aan de Hoogstraat. Het debat duurt van 13.30 uur tot 15.00 uur en wordt gepresenteerd door Prem Radhakishun.

In Rotterdam zijn allerlei projecten opgezet om het prettig samenleven in de buurt te bevorderen. Opzoomeren, burendagen, groetzones, Mensen Maken de Stad; diverse initiatieven waarbij bewoners zelf bijdragen aan een vriendelijke straat.

Dit neemt niet weg dat burenoverlast in het dichtbevolkte Rotterdam nog steeds een reëel probleem is. Geluidshinder, zwerfvuil, vernielingen en intimidatie maken dat mensen zich niet thuis voelen in hun woonomgeving. Daarbij komt dat door de diversiteit aan achtergronden Rotterdammers verschillende ideeën hebben over omgaan met elkaar.

In dit debat spreken we over buren. Hoe kijkt u aan tegen uw buren? Hoe gaan we om met elkaar? Waardoor ontstaan conflicten? Hoe lossen we ze op, of liever nog: hoe voorkomen we ze? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

Gasten

- Frans Bromet, Reportagemaker 'Buren'

- Attje Kuiken, Tweede Kamerlid PvdA, initiatiefneemster zwartboek burenoverlast

- Beatrijs Ritsema, Columniste Moderne Manieren, dagblad Trouw
- Robert Simons, Raadslid Leefbaar Rotterdam, initiatiefnemer www.burenterreur.nl

- Wooncorporatie Woonstad

- Buurtbemiddeling Rotterdam