Make Art, not War Minister Plasterk opent veiling bekende kunstenaars

28/10/2009 12:04

Save The Children Nederland

Op zaterdag 31 oktober vinden in de centrale bibliotheken van drie grote steden kunstveilingen plaats van prachtig bewerkt schoolmeubilair. Kunstwerken van o.a. Ans Markus, Sieb Posthuma en Diederick Kraaijeveld zullen onder leiding van bekende veilingmeesters als Loes Luca en Rik Hoogendoorn in de centrale bibliotheken van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden geveild. Tevens worden kunstwerken van basisschoolleerlingen uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geveild. De leerlingen volgden het voorbeeld van de kunstenaars en haalden verf en kwasten uit de kast om oud schoolmeubilair te beschilderen. De veiling in Amsterdam wordt geopend door minister Plasterk. In Den Haag is wethouder van cultuur Marieke Bolle aanwezig om de aftrap te geven. De kunstenaars en leerlingen vragen hiermee aandacht voor beter onderwijs voor kinderen in conflictgebieden als Congo, Soedan en Afghanistan.

In conflictgebieden groeit een hele generatie kinderen op zonder ooit naar school te zijn geweest. Scholen zijn verwoest en veel leraren zijn op de vlucht geslagen. Juist in conflictgebieden is het belangrijk dat kinderen naar school gaan. Onderwijs geeft kinderen een kans om te werken aan een goede toekomst. Save the Children helpt kinderen in conflictgebieden weer naar school te gaan. Met de opbrengst van de kunstveiling zorgt Save the Children in conflictgebieden voor de bouw van nieuwe scholen, lesmateriaal en het opleiden van docenten.

Save the Children is een onafhankelijke internationale kinderrechtenorganisatie, die zich ten doel stelt de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren, waar ook ter wereld en ongeacht geslacht, ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid, te verbeteren.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.savethechildren.nl