Gemeente Almere

Prijsuitreiking `Pin en Win' actie

31-10-2009 | Start: 14:00 | Eind: 15:00 | Locatie: Schouwburg, Restaurant Waterfront, Esplanade 10, Almere Stad

Burgemeester Annemarie Jorritsma reikt op zaterdag 31 oktober in restaurant Waterfront de hoofdprijzen uit aan de winnaars van de tweede `Pin en Win' actie. Dit keer werd de actie uitgebreid met SMS-Alert van de politie. Deelnemers aan de actie die zich tevens aanmeldden voor SMS Alert maakten kans op extra prijzen van de politie. Ook deze prijzen worden zaterdag uitgereikt door André Wieland, politiechef Centrum.

De tweede `Pin en Win' actie van dit jaar was een nog groter succes dan de eerste. Op de speciale website werden 73.000 PINbonnen geregistreerd, dit zijn er 8.000 meer dan bij de eerste actie. Ook het aantal aanmeldingen voor SMS-Alert verliep met bijna 1.600 nieuwe deelnemers boven verwachting.

Doel `Pin en Win'/ SMS-Alert
Het doel van de `Pin en Win' actie was het bevorderen van pinnen zodat er minder cash in winkels en restaurants aanwezig is. Dit maakt de bedrijven minder aantrekkelijk voor overvallers. Met SMS-Alert roept de politie inwoners op om alert te zijn, bijvoorbeeld na een overval. Mensen kunnen zo meehelpen een verdachte op te sporen. SMS-Alert draagt bij aan een veiliger woon- en winkelomgeving.

`Pin en Win' is georganiseerd door de Projectgroep Cashless Almere. Dit is een samenwerkingsverband van winkeliers- en ondernemersverenigingen, banken, Currence, KHN afdeling Almere, politie en gemeente.

Prijzen
De prijzen die aanstaande zaterdag uitgereikt worden voor de `Pin en Win' actie zijn:
Rabobank Cruiser
Fitness First Sportabonnement
ABN AMRO VIP Arrangement Ajax-Anderlecht
Navigatiesysteem Navignon 4310
Compaq Presario Notebook CQ60
DoeMere Waardecheque van EUR 150

Tien nieuwe deelnemers aan SMS -Alert winnen een dagje politietraining en één nieuwe deelnemer mag een dagje meelopen met burgemeester Jorritsma.