Minister Verhagen opent benefietconcert voor ex-kindsoldaten

Minister Verhagen luidt zaterdag 31 oktober in het World Forum Theater te Den Haag met een toespraak een benefietconcert in voor ex-kindsoldaten. Het concert is een uitvoering van The Armed Man - A Mass for Peace, van de Engelse componist Karl Jenkins. De opbrengst van de avond gaat naar War Child.

Er zijn ruim 250.000 kindsoldaten in de wereld. Kinderen die worden ingezet in gewapende conflicten. Vaak gedwongen, maar ook vrijwillig, uit armoede, om te overleven. 'Een kind heeft het recht op een veilige jeugd: het hoort speelgoed of een pen in de handen te hebben en geen wapen', aldus Verhagen (Buitenlandse Zaken).

Stichting AYOPlaza organiseert dit concert om er aandacht voor te vragen dat nog steeds zo veel kinderen worden ingezet in gewapende conflicten. Met het geld uit de kaartverkoop steunt de stichting projecten voor de re-integratie van ex-kindsoldaten van War Child, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor oorlogskinderen, waaronder kindsoldaten.

The Armed Man wordt zaterdag voor het eerst in Nederland in de originele versie - met videobeelden - uitgevoerd. Aan het concert wordt meegewerkt door onder anderen solisten van het Koninklijk Conservatorium, het Viotta Jeugdorkest en een koor van 250 zangers.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed