Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV

Utrecht, 30 oktober 2009


------

CNV aanwezig bij start CDA-congres

Donner ontvangt CNV-pamflet: AOW moet beter!

De AOW kan en moet beter dan het kabinet voorstelt. Keuzevrijheid en solidariteit moeten meer aandacht krijgen. Daarom geeft het CNV zaterdagochtend haar menig over de AOW aan de deelnemers van het CDA congres in Utrecht. Voorafgaand aan het congres overhandigt Peter de Jong, actiecoördinator bij het CNV een pamflet aan minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het CNV vindt dat de AOW beter kan en beter moet. De belangrijkste inzet van de vakbond is:
* werkrecht, een baan voor iedereen tot 65 jaar, die nu langs de kant staat.
* een moderne AOW waarbij keuzevrijheid voorop staat, elke werknemer bepaalt zelf of hij op 65 jaar stopt met werken
* sterkste schouders, zwaarste lasten. Mensen in lagere inkomensgroepen die op 65 willen stoppen met werken, moeten dit kunnen doen, zonder dat zij op hun AOW worden gekort
* een volledige AOW op 65 jaar voor iedereen die 45 jaar heeft gewerkt
* de afspraken over pensioenen worden door vakbonden en werkgevers gemaakt. Het CNV wil daarbij maatwerk en niet, zoals het kabinet bepleit, een grijze deken over heel Nederland

Het CNV legt zich niet neer bij het AOW-plan van het kabinet. Het CNV vindt dat de politiek de voorstellen vanuit de vakbonden niet zomaar naast zich neer mag leggen, omdat de werkgevers het overleg staken. De vakbondsvoorstellen zijn goed en ze verdienen een eerlijke kans.

De CNV-manifestatie is vanaf 08.30 uur zaterdag 31 oktober in Utrecht bij de drie ingangen van het Beatrix-theater. Om 09.45 uur is de feitelijke overhandiging van het pamflet aan minister Donner bij de hoofdingang aan het Jaarbeursplein.