Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Almere, 23 oktober 2009

Almere viert Halloween

Het is leuk en eng tegelijk: Halloween! Op zaterdag 31 oktober is er een Halloween Optocht door Stadshart Almere. Voorafgaand zijn er allerlei Halloween activiteiten op het Stationsplein, met als klapper op de vuurpijl een spectaculair optreden van illusionist Hyashi, ook wel bekend als 'The Mask'.

31 oktober is het Allerheiligenavond, in Nederland inmiddels veel bekender onder de Engelse naam Halloween. Volgens oud Keltisch geloof komen op deze avond de geesten van overleden personen terug op aarde om bezit te nemen van een levend lichaam. Gelukkig heeft Halloween tegenwoordig een veel vrolijker betekenis gekregen en is het vooral voor kinderen een leuk feest. Maar een beetje griezelig en spannend is het nog steeds. Stadshart Almere heeft alle kinderen van Almere uitgenodigd om mee te doen aan een spannende Halloween Optocht. Scholen, sportteams, dans-, muziek- of theaterverenigingen worden uitgedaagd in hun griezeligste creatie te komen opdagen. De groep met de mooiste/engste outfit wint met zijn allen een compleet verzorgde dag naar de Efteling. Kinderen kunnen natuurlijk ook alleen komen. Onder de kinderen met de fraaiste Halloween Outfits wordt een cadeaubon ter waarde van ¤ 150,00 verloot. Via stadshart-almere.nl kunnen kinderen, scholen en teams zich opgeven voor de Halloween Optocht.

Optreden van The Mask
Het Halloweenfeest in Stadshart Almere begint al om 13.00 uur op het Stationsplein. Daar kunnen kinderen de hele middag een lampion maken of zich laten schminken. Ook is er een Disney xxx stand. Om 16.00 uur is er een spectaculair optreden van niemand minder dan Hyashi, ook wel bekend als The Mask. Deze illusionist hield heel Nederland in de ban tijdens zijn tv-optredens in The New Uri Geller Show. Om 18.00 uur, na afloop van de Halloween Optocht, deelt The Mask de prijzen uit aan de klas/het team of het kind met de griezeligste Halloween outfit.


Noot voor redacties
,