TROS


Afdeling
Communicatie

Hilversum, 30-10-2009

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 31 oktober

Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG
31 OKTOBER

In het politieke praatprogramma
TROS KAMERBREED zijn a.s. zaterdag te gast: minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Tweede Kamerlid Mariko Peters (GroenLinks) en Peter Rehwinkel (PvdA), burgemeester van Groningen.

De prikken tegen de Mexicaanse
griep liggen klaar bij de huisartsen, ongeveer vanaf volgende week woensdag. De grote vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep gaat bijna beginnen en minister Klink is daarvoor verantwoordelijk. Er is weerstand tegen het vaccin, maar ook angst voor de griep die vorige week een gezond meisje van 14 doodde. Hoe gaat de minister de angst beheersen en de vaccinaties in goede banen leiden?

En Mariko Peters van GroenLinks
horen we over de tweede ronde van de Afghaanse verkiezingen en de EU-missie die de eerlijkheid ervan gaat controleren. Peters was in Afghanistan tijdens de eerste ronde van de verkiezingen en constateerde toen dat er op grote schaal gefraudeerd werd. Verwacht ze dat de verkiezingen nu wel eerlijk verlopen?

Peter Rehwinkel is nu
burgemeester van Groningen, maar deze PvdA-er is ook gepromoveerd op de positie van de premier in het Nederlandse staatsrecht. Mag premier Balkenende naar Europa en hoe gaat het dan verder in politiek Nederland? Moeten er dan verkiezingen gehouden worden?

Presentatie: Margriet Vroomans en
Kees Boonman

Meer informatie op
www.troskamerbreed.nl