Ingezonden persbericht


Halloween, Sinterklaas en kerstmarkt

Verschillende tochten met de Grensland-Draisine

Welliswaar is het seizoen van de Grensland-Draisine afgelopen maar toch is op de vroegere spoorlijn tussen Kleve, Kranenburg en Groesbeek iets te beleven. De Grensland-Draisine en de Kleve Marketing hebben gezamelijk vijf tochten met verschillende thema's voor de draisineroute gepland.

Met een Halloweentocht op 31 oktober begint het programma. Op versierde Draisines gaad de tocht met een nachtwaker van Kleve naar Kranenburg. Naturlijk horen er ondreweg Halloween-snoepjes en glühwijn bij. Na de Halloweentocht wacht een lekere pompoensoep in het Caféhaus Niederrhein. Hierna leidt de nachtwaker u door de donkere steegjes von Kranenburg en dan is de terugtocht met de bus naar Kleve. De prijs incl. is p.p. 23,50 E en voor kinderen tot 14 jaren 14,50 E. Een spoedige aanmelding is aanbevolen!

Op zaterdag 7 november, is een "naturkundige tour" met de Niederrhein-Guide Gabi Willenberg gepland. Bij deze tocht kunt u de natuur langs de spoorlijn met alle zintuigen ontdekken. U zult verrast zijn over de hoeveelheid wilde planten en bij een snack en een lekker glas vlieren-punch kunt u de smaak von inheemse planten en vruchten proefen. Prijs incl. P.p. 17,00 en 9,00 E voor kinderen.

Speciaal voor families is de tocht naar Sinterklaas in Groesbeek op zaterdag 28 november. Samen met Zwarte Piet vertelt Tourguide Louise Poschen op de Draisine bijzonderheden van de nederlandse Sinterklaas. Bij aankomst in Groesbeek worden de kinderen door Sinterklaas met een klein kadootje verwelkomd. Naar een uurtje is de terugtocht naar Kranenburg. De prijs p.p. is 16,00 E en voor kinderen 9,00 E.

Op zondag 29 november wordt er een tocht van Kranenburg naar de kerstmarkt in Kleve aangeboden en op 6 december is er een tocht van Groesbeek naar de Kranenburgse Sinterklaasmarkt. Op beide tochten vertellt stadgids Eelco Hekster veel over de drie gemeentes en de bezienswaardigheden langs de route. Bij de tour van Groesbeek naar Kranenburg wordt wijngaard "De Heikant" bezichtigt. De kosten per tocht (incl. glühwein) p.p. 14,00 E en per kind 9,00 E.

Voor iedere tocht is er een aanmeldung bij de Grenzland-Draisine GmbH in Kranenburg of bij Kleve Marketing nodig.

Boeking en informaties

Grenzland-Draisine GmbH
Bahnhofstr. 15, 47559 Kranenburg
Tel.: 02826/9179900, Email: info@grenzland-draisine.eu www.grenzland-draisine.eu

Kleve Marketing GmbH & Co. KG
Werftstr. 1, 47533 Kleve
Tel.: 02821/895090, Email: stadtmarketing@kleve.de www.kleve.de


---- --