Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT:

CRIMEDOC BIJ FAMILY7 OVER DEVENTER MOORDZAAK

Apeldoorn, Family7 zendt op 31 oktober om 22.00 uur de documentaire Crimedoc uit. De documentaire staat in het teken van de Deventer Moordzaak. In CrimeDoc roept Family7 christenen op mee te bidden om de echte waarheid in de Deventer Moordzaak boven tafel te krijgen.

Voor de in 1999 gepleegde moord op de Weduwe Wittenberg werd Ernest Louwes in hoger beroep door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld. Hij heeft zijn gevangenisstraf inmiddels achter de rug, maar heeft altijd beweerd onschuldig te zijn.

Nu tien jaar later is er tot op de dag van vandaag niemand geweest die zich als dader gemeld heeft. Is Ernest Louwes terecht veroordeeld? Zijn de verhalen op internet waar over het povere onderzoek naar een andere verdachte zoals bijvoorbeeld 'de klusjesman'? Of kan het zijn dat er een derde in het spel is. Iemand die tijdens het onderzoek nooit in beeld kwam?

Presentator Lucas van der Waal spreekt in het programma met:

Maurice de Hond: "Mijn inzet is niet Louwes, niet zijn vrijlating. De inzet is een ontspoorde rechtstaat"

Journalist en auteur Joost Niemöller: "Pers faalt bij Deventer Moordzaak"

Ernest Louwes: "Ik heb mevrouw Wittenberg niet vermoord".

De documentaire schetst verder een beeld van wat er in deze moordzaak heeft plaatsgevonden. Opvallend is dat een aantal mensen waaronder Peter R. de Vries; nova journalist Bas Haan en auteur Désanne van Brederode, niet bereid waren aan de documentaire van Family7 mee te werken. In hun publicaties concluderen zij allen dat Ernest Louwes de dader moet zijn. Ook Michaël de J. bekend als de klusjesman alsmede zijn advocaat Mr. Jan Vlug wilden hun medewerking niet verlenen.

Aan het eind van het programma doet Family7 een oproep aan de kijkers om mee te bidden voor waarheidsvinding in deze zaak. Kijkers krijgen meer informatie via www.family7.nl/crimedoc

CrimeDoc pretendeert niet zelf met een oplossing te kunnen komen. CrimeDoc gaat uit van Psalm 43:3 "Zend uw licht en uw waarheid..." Maar ook van Jeremia 33:3 "Roep tot Mij en Ik zal u antwoorden en u grote, ondoorgrondelijke dingen verkondigen, waarvan gij niet weet."

Family7 is digitaal te zien bij alle kabelexploitanten behalve UPC en bereikt ruim 2 miljoen huishoudens. De uitzending is op 31 oktober om 22.00 uur ook live mee te kijken via www.family7.nl/crimedoc. Daarna kan het programma op deze site als uitzending gemist worden bekeken.

Uitzending: zaterdag 31 oktober

Tijd : 22.00 uur
Duur : 45 minuten




Ingezonden persbericht