Ingezonden persbericht


Dekoor Close Harmony

Persbericht

Dekoor doet mee aan officieus NK

Utrecht, 26 oktober 2009
Komende zaterdag is het Utrechtse studentenkoor Dekoor Close Harmony een van de deelnemers aan Vocal Light Top dat in Apeldoorn wordt gehouden. Deze eendaagse competitie kan gezien worden als het officieus Nederlands Kampioenschap voor lichte koormuziek.

'Voor ons dus een enorme uitdaging om naartoe te werken', aldus voorzitter Geert Meijering, 'na de winst van Korenslag in 2007 is dit een nieuwe kans om onze kunsten in wedstrijdverband te tonen'.

Dekoor staat onder leiding van dirigent en pianist Christoph Mac-Carty en wordt bovendien begeleid door Patrick Onderweegs op drums en Jeroen Groenendijk op contrabas. Groenendijk fungeert bovendien als regisseur van de dertig Utrechtse studenten.

Voor de helft van Dekoor is zaterdag de laatste kans om nog eens een prijs te pakken. Maarliefst 15 leden zijn inmiddels afgestudeerd en verlaten het koor. Meijering tot besluit: 'Voor hen is het dus nog een keer knallen en daarom zijn we extra gemotiveerd om zaterdag een goede prestatie neer te zetten.'

Einde persbericht




Ingezonden persbericht