Evangelische Omroep

Nr. 254
Hilversum, 28 oktober 2009

PRINSES LAURENTIEN PRESENTEERT EERSTE KINDERBOEK
Blauw Bloed, zaterdag 31 oktober om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor prinses Laurentien. Zij presenteert deze week haar kinderboek, Mr Finney. Samen met illustrator en kinderboekenschrijver Sieb Posthuma heeft de prinses hard gewerkt aan het verhaal, dat een hele serie aan kinderboeken moet gaan opleveren. In Blauw Bloed een uitgebreid interview met prinses Laurentien over deze nieuwe stap in haar carrière.

Holland Dance Festival
Prinses Laurentien heeft een drukke week, want naast de presentatie van haar boek is zij met prins Constantijn, koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij de openingsvoorstelling van het Holland Dance Festival in het Lucent Danstheater. Het festival staat in het teken van 50 jaar Nederlands Dans Theater.

Prinses Caroline van Monaco
Weinig royals in Europa hebben zo'n spraakmakend liefdesleven als prinses Caroline van Monaco. Haar eerste huwelijk eindigde al na twee jaar huwelijk in een scheiding. Met zakenman Stefano Casiraghi vond Caroline wel het geluk, maar een tragisch speedbootongeluk maakte hier abrupt een einde aan. Nu is Caroline voor de derde maal getrouwd met de rebelse prins Ernst-August van Hannover. Maar ook deze relatie schijnt barsten te vertonen.

Werkzaamheden Máxima voor Oranjefonds
In Blauw Bloed geeft directeur Ronald van der Giessen een nadere kijk op de werkzaamheden van prinses Máxima voor het Oranjefonds. Dit fonds was een geschenk aan prins Willem-Alexander en prinses Máxima voor hun huwelijk in 2002 en ligt de prinses na aan het hart.

Sieradenkist prinsessen Van Vollenhoven
De prinsessen Van Vollenhoven hebben op juwelengebied ieder hun eigen stijl en ze komen altijd met bijzondere creaties voor de dag. In Blauw Bloed een kijkje in de sieradenkist van de prinsessen Van Vollenhoven.

Koningshuis Tonga
In Blauw Bloed stellen we graag onbekende koningshuizen voor. Daarom presenteren we een nieuwe rubriek met daarin de aftrap voor Tonga. Tonga is een piepklein koninkrijkje bestaande uit meer dan 170 eilandjes. Toch is het koninkrijk al eeuwen een monarchie en de regerende vorsten zijn op z'n minst opmerkelijk te noemen...
---
Noot voor redactie,