Ingezonden persbericht


Schiller Theater `Place Royale'
Programmaoverzicht november 2009

Zaterdag 31 oktober 2009 ­ 20:30 uur
ROBBERT JAN PROOS // RRRRECHT VOORUIT! (CABARET)
Jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Festival 2006 Robbert Jan is in "Rrrecht vooruit!" in topvorm! Dit programma gaat als op hol geslagen intercity maar 1 kant op en dat is keihard recht vooruit! Dus wilt u een avondje meegezogen worden? Spice up your life en stap in deze emotionele rollercoaster. Zoals altijd dicht, zingt, danst en persifleert Robbert Jan in een snel schakelende collage van scènes over het 'echte leven'. Herkenbaar? U bet ya!

Zaterdag 7 november 2009 ­ 20:30 uur
TER BESCHERMING VAN DE JEUGD // CALIFORNIA (CABARET)

De winnaars van het Leids Cabaretfestival 2008 en Utrecht Cabaret Festival 2008 In hun nieuwe cabaretprogramma maken Dries en Tim op hun typerend, eigenzinnige manier meer dan ooit gebruik van hun achtergrond als psychologen. Om deze voorstelling te maken, worstelden ze zich door bergen psychologische literatuur, interviewden ze professors, therapeuten en patiënten, ze lieten zich opnemen in de psychiatrie en bezochten het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi. Dit alles met slechts één enkel doel: een antwoord te vinden op de vraag: `wie zijn wij en waar is onze pianist?'

Zaterdag 14 november 2009 ­ 20:30 uur
HENK RIJCKAERT EN VEERLE MALSCHAERT // VOOR DE LEEUWEN (CABARET)

Voor de Leeuwen, Vlaams Dubbel is een avond boordevol Vlaamse humor. Henk Rijckaert (finalist Cameretten 2006) en Veerle Malschaert (finalist Comedy Casino Cup 2006 en bekend van de serie Flikken) laten hun tanden zien om u alle vezels van uw buikspieren te laten voelen. Een afwissellende avond Vlaams talent van absurd tot meeslepend, van hilarisch tot verstild. Twee ontembare leeuwen van Vlaanderen wagen zich in het hol van de Nederlandse leeuw. Dat wordt brullen!

Zondag 15 november 2009 ­ 15:00 uur
DURANCK TRIO // ROMANTISCH DUETTENPROGRAMMA (KLASSIEK CONCERT)

Het Trio Duranck is een splinternieuw muzikaal ensemble dat bestaat uit drie ervaren professionele musici: de zangeressen Sonja Roskamp (sopraan) en Monique van der Hoeven (alt-mezzo), en pianist Willeke Smits.
Het trio is ontstaan uit een muzikale samenwerking van Sonja met zowel Willeke als Monique. Sonja heeft de dames met zijn drieën bij elkaar gebracht. De eerste kennismaking verliep bijzonder plezierig en het enthousiasme bij de drie dames over elkaars vakmanschap was zodanig, dat ze vrijwel direct besloten als trio te gaan samenwerken en zich te gaan richten op een programmering rondom vocale duetten.

Zaterdag 21 november 2009 ­ 20:30 uur
ANNE JAN TOONSTRA // NOODZAKELIJK KWAAD (CABARET)
Anne Jan Toonstra won als duo "Anne Jan en Sofie" het Cameretten-festival in Rotterdam en solo het Groninger Studenten Cabaretfestival. Sindsdien treedt Anne Jan door het hele land op. Daarnaast is hij mede-oprichter van het succesvolle standupcomedy-collectief "De Hyena's". `Noodzakelijk Kwaad' is een voorstelling met veel energie, rockende pianonummers en alles wat Anne Jan wil zeggen: hard, zacht, vriendelijk, kwaad. En meestal erg leuk. Soms ook niet. Maar dat moet dan. Dat heeft dan z'n redenen.

Zondag 22 november 2009 ­ 15:00 uur
MEIKE VEENHOVEN // LIEDJES VAN WEEMOED EN ANDERE GEVOELIGHEDEN

(KLEINKUNST/MUZIEK)
Meike heeft na omzwervingen in muziektheater en folk haar eigen toon gevonden, waarin het schrijven van tekst en muziek en het vertolken ervan, samen komen. In deze theatervoorstelling brengt Meike liedjes die achterom kijken, die met een mengeling van verbazing en melancholie voorbij gaan. Maar ook liedjes die glimlachen om hun eigen romantische verlangen. Liedjes die koesteren wat had kunnen zijn. Meike begeleidt zichzelf op piano. Ze wordt ondersteund door haar band.





Vrijdag 27 november 2009 ­ 20:30 uur
ROUÉ VERVEER // MANS GENOEG (CABARET)
Het is feest, want Roué Verveer is 10 jaar comedian. U zult Roué Verveer daarom vast al kennen, want in 10 jaar heeft hij drie avondvullende voorstellingen gemaakt, die allen door de VARA zijn uitgezonden. Bovendien heeft hij drie dvd's uitgebracht en speelt al 10 jaar bij Comedytrain. Met zijn derde cabaretvoorstelling trok hij de afgelopen twee jaar volle zalen. Nu komt hij met zijn vierde voorstelling: Mans genoeg. In deze voorstelling zullen er onderwerpen aan bod komen waar je normaal niet over praat, maar dit allemaal weer overgoten met zijn inmiddels welbekende humor. Er wordt dus veel, nee héél veel gelachen. Kortom, het feest is begonnen!

Zaterdag 28 november 2009 ­ 20:30 uur
JOSÉ VAN WAVEREN // FRAGILE (FRANSE CHANSONS)
José van Waveren is autodidact op het gebied van het Franse chanson. Sinds haar 17e heeft zij een grote voorliefde voor dit genre.
In haar voorstelling `Fragile' brengt ze zelf geschreven, gecomponeerde en gearrangeerde chansons, maar ook enkele klassiekers van Brel en chansons van o.a. Barbara en Yves Duteil. Ze wordt begeleid door haar vaste muzikanten Marina Popova op piano, en Naomi Rubinstein op cello.

Zondag 29 november 2009 ­ 15:00 uur
MARIA DE FÁTIMA // MEMORIAS (FADOMUZIEK)
Maria de Fatima won al op haar 14e de Grand Noite de Fado, de belangrijkste prijs op het gebied van de fado. Met haar theaterprogramma Memorias grijpt ze naast nieuwe, speciaal voor haar gecomponeerde liederen met teksten van haar eigen hand, ook terug naar het begin van haar carrière. Als Portugese tienerster maakte zij vanaf haar twaalfde drie elpees met liederen die voor haar werden geschreven door de beste schrijvers van Portugal. Deze composities zijn door haar huidige muzikanten van nieuwe arrangementen voorzien. "Haar fado klinkt als een fris klaterende beek...viersterren voorstelling" (De Volkskrant). "Wat een stem! ... Wat een overrompelende overtuigingskracht!" (Het Parool)

Bezoekadres: Minrebroederstraat 11 te Utrecht
Reserveren: www.schillertheater.nl of 030-2319380