Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 30-10-2009

NELLEKE NOORDERVLIET TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 31 oktober, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.15 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


· Pianovirtuoos en controversieel componist, Franz Liszt, was dé wereldster van de klassieke muziek uit de 19e eeuw. Op het toppunt van zijn roem trad hij ook op in Utrecht. Deze week is het Lisztfestival in Utrecht van start gegaan. Tijdens dit festival presenteert Mathieu Heinrichs, oud-directeur van het Liszt festival, zijn boek 'Liszt in Utrecht 1842'. Heinrichs schrijft over het bewogen leven van deze rondreizende artiest en zijn rol in de Utrechtse geschiedenis.


· Documentairemaker Jan Wouter van Reijen over de film 'Denkend aan Holland'. De documentaire toont zesendertig manieren om een rivier te bezingen en voert door het stroomgebied van de Waal langs schilders, beeldhouwers en dichters.


· De column van Arjan Peters.


· De tachtig seconden van ... band ParkAvenue, vertegenwoordigd door gitaar, zang en cajon. De band maakt al 2 jaar muziek, ooit begonnen met optredens in kerken. Ze spelen een mix tussen rock, pop, funk en blues.


· Live muziek van de NITS. De 35-jarige band heeft een nieuw album: 'Strawberry Wood'. Zanger/ tekstschrijver Henk Hofstede: 'Een plaat is als een dagboek.'


· Nelleke Noordervliet over haar nieuwe roman 'Zonder noorden komt niemand thuis'. Hoofdpersoon Robert Andersen vlucht naar Canada om de dood van zijn vrouw te verwerken en stuit daar op een mysterie. Hij huurt het huis van een vrouw die twee jaar geleden spoorloos verdwenen is.


· Deel 2 van het hoorspel 'Oeroeg' uit, gemaakt door de HoorSpelFabriek. Iedere week kunt u tijdens de laatste tien minuten van Opium luisteren naar een bewerking van het bekende boek.


· De virtuele vitrine met Mensje van Keulen.


· Lidewijde Paris bespreekt de nieuwste buitenlandse literatuur.

Presentatie: Hans Smit

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.