Politie Zeeland


---


W-3316-2009 Rijbewijzen ingevorderd in Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn door agenten van de Zeeuwse politie twee rijbewijzen ingevorderd omdat de eigenaars ervan met teveel alcohol op hun scooter bestuurden.
Op de Korte Delft in Middelburg werd omstreeks 01.00 uur door de agenten een scooter zonder kentekenplaat waargenomen. Uiteraard was dat een reden voor controle van het voertuig. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een alcohollucht. De beginnend bestuurder (33-jarige man uit Middelburg) moest blazen. Toen bleek dat hij 6 keer meer had gedronken dan is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.
Op de Vlasmarkt in Middelburg werd rond 02.15 uur een 32-jarige Middelburger betrapt door de agenten. Hij had bijna drie keer teveel gedronken en kon ook zijn rijbewijs inleveren.

O-3317-2009 Aangehouden wegens bezit harddrugs
Een 22-jarige man uit Hellevoetsluis stond vrijdagnacht op het punt om cocaine te gaan snuiven toen hij in de gaten kreeg dat hij onder het oog van twee politieagenten stond.
De man haalde omstreeks 02.00 uur in de Wijngaardstraat in Goes twee verpakkingen met wit poeder tevoorschijn. Dit werd door agenten van de Zeeuwse politie gezien en zij hebben de man aangehouden. De verdachte gaf zelf aan dat het witte poeder cocaine betrof. De 22-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Ook had hij nog twee zakjes wiet op zak. Hij heeft afstand gedaan van alle drugs die hij in zijn bezit had. Tegen 05.00 uur zaterdagmorgen is de man weer in vrijheid gesteld.

O-3318-2009 Aangehouden voor nachtrustverstoring
In de Molenstraat in Brouwershaven is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man was dronken en trok zich niets aan van het feit dat andere mensen graag van hun slaap genieten om 03.30 uur. Hij was aan het schreeuwen en brullen en veroorzaakte hiermee behoorlijke overlast voor omwonenden. De 44-jarige verdachte uit de gemeente Schouwen Duiveland is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Z-3319-2009 Inbraak in woning in Terneuzen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Mozarthof in Terneuzen.
De inbraak werd omstreeks 04.30 uur ontdekt. Uit de woning werden: een laptop, een spelcomputer en een televisie weggenomen. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat sporenonderzoek doen in de woning. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) via een raam de woning binnengegaan.