Gemeente 's-Hertogenbosch

05-11-2009
Schoonmaakactie Zuiderplas

Op zaterdag 31 oktober is er een grote schoonmaakactie gehouden rondom de Zuiderplas. Aan de waterkant ligt veel zwerfvuil en dat is voor veel vissers een doorn in het oog.

Hengelsportvereniging `s-Hertogenbosch
Leden van Hengelsportvereniging 's-Hertogenbosch vissen vaak rondom de Zuiderplas. Het valt hen op dat er veel zwerfvuil en kapotte boten in en rondom de Zuiderplas liggen. Zij willen graag vissen in een schone omgeven en hebben het initiatief genomen om de waterkanten van de Zuiderplas schoon te maken. Met hulp van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente zijn zij aan de slag gegaan. Er is heel wat zwerfvuil opgehaald. Zelfs folders waren gedumpt in de bosjes! Ook is er een kapotte boot uit het water gehaald en afgevoerd. Aan het eind van de actie was er een volle kleppenwagen met afval opgehaald. Een goed initiatief met een goed resultaat!

`Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'
Deze actie sluit naadloos aan op de campagne `samen voor een schoon 's-Hertogenbosch. Met deze campagne wil de gemeente samen met bewoners, verenigingen en corporaties de stad schoon houden.