Vijfde nieuwe Scientology Kerk in 6 maanden tijd


Feestelijke opening van nieuwe Scientology Kerk in Washington

AMSTERDAM, 20091112 -- De Scientology religie expandeert als nooit te voren. Op zaterdag 31 oktober opende er weer een gigantische nieuwe kerk, dit keer in Washington. Bijna 3000 mensen woonden de opening van de kerk bij, waar hoogwaardigheidsbekleders hun waardering uitspraken voor het werk van Scientologen op het bekendmaken van de mensenrechten, het gevecht tegen drugs en hun hulp bij rampen zoals 9/11.

Na eerder dit jaar een kerk in Rome, Malmo, Nashville en Dallas geopend te hebben was David Miscavavige, kerkelijk leider van de Scientology religie ook hier aanwezig. In zijn speech benadrukte hij het belang dat Washington heeft gehad voor de geschiedenis van Scientology. Washington was namelijk de plaats waar L.Ron Hubbard, grondlegger van de religie, in 1955 de eerste kerk oprichtte.

Er zijn inmiddels meer dan 8000 kerken, missies en groepen die er allemaal aan werken het doel van Scientology te bereiken: "Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminaliteit en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is rechten te hebben en waar de mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen."

In tegenstelling tot de leegstromende kerken in Nederland, groeit Scientology ook hier. "Het lijkt wel of mensen zich meer gaan verdiepen in spirituele zaken door de financiele crisis. We krijgen steeds meer geinteresseerden binnen die met vragen zitten," aldus een woordvoerster van de kerk in Amsterdam.

Voor meer informatie over Scientology in Nederland kunt u www.scientology-kerk.nl bezoeken.





Ingezonden persbericht