Ingezonden persbericht


19 oktober 2009

Twee 500 KM-races met Larbre Competition op Okayama Carlo van Dam in Asian Le Mans Series

Vlaardingen - Autocoureur Carlo van Dam start op 31 oktober en 1 november in de twee openingsraces van de Asian Le Mans Series 2009. Op circuit van Okayama in Japan bestuurt hij dat weekeinde een Saleen S7R van het het Franse team Larbre Competition.

Na Amerika en Europa heeft nu ook Azië een eigen Le Mans Series; een reeks langeafstandsraces georganiseerd door de organisator van de 24 uur van Le Mans. De Asian Le Mans Series gaat dit jaar van start in Japan met twee races van elk 500 kilometer die in het weekeinde van 31 oktober-1 november worden verreden op Okayama. Carlo van Dam komt aan de start voor Larbre Competition, een Frans team dat al jaren successen boekt in de endurance racerij met ondermeer Ferrari's. In de Asian Le Mans Series zet Larbre een Saleen S7R in.

Carlo nam eerder dit jaar met een Saleen deel aan de 24 uur van Spa en reageerde enthousiast op het aanbod van Larbre de twee races op Okayama te rijden: "Het circuit ken ik erg goed, Larbre is een topteam en de Le Mans Series spreekt me aan", aldus Carlo. "Vandaar dat ik met veel plezier uitkijk naar deze races. Ik kon ze gelukkig in mijn schema passen, want ik krijg een drukke herfst met ook de laatste race van de Superleague Formula in Spanje en de Formule 3 Grand Prix van Macau. In overleg met Hitech Racing, het team waarvoor ik op Macau zal rijden, konden we hun testprogramma zodanig plannen dat ik voor hun kan testen in Engeland en ook voor Larbre op Okayama kan rijden. Zo viel alles op zijn plaats.

"Nadat ik afgelopen zomer de 24 uur van Spa reed, heeft de sportwagenracerij mijn belangstelling en sinds ik vorig jaar Japans Formule 3 kampioen werd, wilde ik graag weer eens in Japan rijden. Dat het bovendien twee races zijn, is helemaal mooi meegenomen. Gezien de staat van dienst van Larbre spreekt het voor zich dat ik mezelf ten doel stel de GT1-klasse te winnen, maar ik onderschat vanzelfsprekend niet de competitie van met name de door het Japanse Team Nova ingeschreven Aston Martin."


Noot voor redacties

Contact details (