Ingezonden persbericht


oktober 2009


Kunstige Culigids

Voor culi's met belangstelling voor kunst èn kunstliefhebbers die van lekker eten houden is er een nieuwe gids op de markt. 'Dé Restaurantgids voor Kunstliefhebbers' bundelt meer dan 200 toprestaurants waarbij zowel de keuken als de kunst worden beschreven. Stuk voor stuk locaties waar alle zintuigen worden geprikkeld: veel moois aan de muur en lekkers op het bord. De gids is een initiatief van Taste of Art dat al jaren kunst in restaurants stimuleert door middel van kunst op onderborden.

Beleving

De gids is een initiatief van Taste of Art, het succesvolle culinair cultureel concept waarbij voornamelijk lokale topkunstenaars verbonden zijn aan toprestaurants. Met de komst van de nieuwe restaurantgids is het concept weer verder uitgebreid. Ieder beschreven restaurant voldoet aan hoge gastronomische en esthetische normen. Zowel de cultureel ingestelde restaurantbezoeker als gastronomisch ingesteld kunstliefhebber worden beiden op hun wenken bediend. "Kunst en gastronomie gaan hand in hand. Mensen met goed ontwikkelde zintuigen kunnen genieten van schoonheid, stijl en klasse. Het gaat om de gehele beleving" aldus initiatiefnemer Gerard Gielen.

Kunstrestaurants

Dé Restaurantgids voor Kunstliefhebbers komt op 31 oktober a.s. uit en is dan verkrijgbaar bij een groot aantal restaurants verspreid over heel Nederland en Vlaanderen. Meer dan 10.000 gidsen staan klaar voor distributie, toepasselijk in het atelier van de Bredase kunstenaar René van der Heyden (zie foto bijlage). Daarnaast kan men de gids bestellen via www.taste-of-art.com. Dé Restaurantgids voor Kunstliefhebbers is een uniek concept dat niet alleen de keuken en de kwaliteit van het eten, maar vooral de aanwezige kunst van zo'n 200 toprestaurants uitgebreid beschrijft. Als enige heeft de gids een groot aantal prominente kunstrestaurants in Nederland en Vlaanderen gebundeld. Per regio zijn verder de 5 mooiste restaurants met kunst geselecteerd door kunstkenner Marc Permeke en Jeanette aan de Stegge. Handige lijstjes met tientallen kunstmusea, beeldentuinen, kunst- en culinaire evenementen maken de gids tot een compleet naslagwerk voor de kunstliefhebber.

Restauranthouders

Voor restauranthouders betekent deze gids niet alleen extra naamsbekendheid. Het restaurant geeft hiermee ook aan zich bezig te houden met meer dan alleen lekker eten en er alles toe in staat te willen stellen de gast een stijlvolle avond te bezorgen. Elk restaurant krijgt een eigen unieke cover met een foto van het restaurant en de naam. Via een oproep aan het publiek wordt gevraagd naar nóg meer fraaie nieuwe adressen voor de gids.

De prijs van de gids is ¤ 12,50

Bestellen en meer info op: www.taste-of-art.com