Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 31-10-2009

Scholier aangehouden na diefstallen in zorgcentrum

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden in een zorgcentrum aan de Beilerstraat. De jongen was samen met een aantal medeleerlingen onder begeleiding van een leerkracht vanuit zijn opleiding bezig met de verzorging van bewoners. Toen een van de bewoners na de verzorging geld miste, werd dit gemeld bij de leiding. De leerkracht heeft samen met een medewerker van het zorgcentrum uitgezocht dat de betreffende jongen de dader moest zijn geweest. Hij werd aangesproken en bleek het gestolen geld bij zich te hebben. Hij had nog een bankbiljet in de zak, gestolen bij een andere bewoner. Hij bekende de diefstallen direct en is vervolgens overgedragen aan de politie. Agenten hebben de jongen meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor een vervolgonderzoek. Hij wordt van meerdere diefstallen tijdens zijn activiteiten in het zorgcentrum. Het gestolen geld, in totaal 80 Euro, is teruggebracht naar de gedupeerde bewoners. (2009051281)

Auto aan de ketting

GIETEN Een 21-jarige man uit Gieten kreeg gisteren bezoek van de politie omdat hij een bedrag van 270 Euro aan boetes niet had betaald. Omdat hij nu niet kon betalen heeft de politie de auto die hij bezit buiten gebruik gesteld en af laten slepen. Als de man de boetes betaalt, plus de afsleepkosten, dan krijgt hij zijn auto weer terug. (2009051283)

Geen overtredingen bij gordelcontrole

RODEN Bij een controle rondom de school aan de Dreesdelaan heeft de politie gisteren geen overtredingen waargenomen. Er worst al enige tijd gecontroleerd bij de scholen in de gemeente Noordenveld, op het correcte vervoer van kinderen van en naar school. Alle gecontroleerde verkeersdeelnemers zaten deze keer in de gordel of in een goedgekeurd kinderzitje. En zo hoort het ook. (2009051170)

Bromfietsbestuurder breekt been bij ongeval

DONDEREN Vrijdagmorgen liep een 17-jarige jongen uit Norg een beenbreuk op bij een ongeval op de Norgerweg. Hij reed met zijn scooter op de voorrangsweg en kreeg op de kruising met de Roderweg geen voorrang van een 24-jarige automobiliste uit Peize. De gewonde bromfietser is met de ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (2009051171)

Pizzakoerier moet op de fiets terug

EMMEN Vrijdagavond reed een 19-jarige pizzakoerier op zijn brommer naar de Vleerackers om pizzas te bezorgen. Hij liet de sleutel in het contact zitten. Toen hij terugkwam was de Peugeot Ludix omgeruild voor een damesfiets. De jongen meldde de diefstal bij de politie. Een zoekactie naar de bromfiets leverde tot dusver geen resultaat op. (2009051312)

Rijden onder invloed

MEPPEL Vrijdag tussen de middag reed een 39-jarige man uit Meppel met zijn auto over het Van Oldebarneveltplein terwijl hij had gedronken. Op de parkeerplaats bij een supermarkt in deze straat raakte hij betrokken bij een aanrijding met lichte schade, reden waarom de politie werd gebeld. De blaastest kwam uit op 0,6 promille, genoeg voor een proces-verbaal. (2009051212)

Doorrijders na aanrijdingen aangehouden na onderzoek

BOVENSMILDE Vrijdagnacht is aan de Witterweg een geparkeerde auto aangereden. Agenten troffen de auto met een flink beschadigde zijkant aan en stelden direct een onderzoek in. Dat leidde naar de J. de Walstraat, waar de auto van de tegenpartij bleek te staan. De eigenaar van deze auto, een 23-jarige man uit Bovensmilde, werd opgespoord en aangehouden. Na verhoor bleek hij de aanrijding te hebben veroorzaakt en was daarna doorgereden. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte een boete van 250 Euro opgelegd. (2009051340)

EMMEN Vrijdagnacht reed een 26-jarige man met zijn auto over de Brinkenweg. Daar werd hij ingehaald door een personenauto die zijn auto raakte. De veroorzaker ging er zonder verlichting vandoor, achtervolgd door de gedupeerde bestuurder. Deze raakte de dader kwijt op de A37. Intussen was de politie gewaarschuwd en omdat de auto van de veroorzaker richting Zwartemeer reed, is ook de Duitse politie alvast gewaarschuwd. De betreffende auto werd op de A31 bij het Duitse Vechte onderschept door de Duitse politie. De bestuurder, een 36-jarige man uit Emmen, werd aangehouden. Hij is overgedragen aan de Drentse politie en ingesloten voor een nader onderzoek. (2009051351)

Woningbrand door kortsluiting

ASSEN Vrijdagmorgen is brand uitgebroken in een woning aan de Narcisstraat. De brandweer bluste de brand, die vermoedelijk is veroorzaakt door kortsluiting in de vaatwasser. De bewoner kon tijdig de woning verlaten. De kat des huizes had nogal wat rook binnengekregen en is ter plekke door medewerkers van de ambulance voorzien van wat zuurstof. Na de brand is voor de bewoner tijdelijk andere woonruimte gezocht. (2009051253)