Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 31-10-2009

Verkeersongeval Leursebaan eist leven 16-jarige jongen uit Etten-Leur

BREDA: Bij een eenzijdig verkeersongeval is vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Etten-Leur om het leven gekomen. Hij zat in een auto die kort voor 23.30 uur over de Leursebaan in de richting van Etten-Leur reed en door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom botste. Het slachtoffer was op slag dood. De bestuurder, een 23-jarige man uit Etten-Leur, is zwaargewond naar het Amphia Molengracht in Breda vervoerd. Zijn toestand is zeer kritiek.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek naar de toedracht ingesteld. De Leursebaan is enkele uren afgesloten geweest.

Agenten arresteren vier personen tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: Tijdens het horecatoezicht vrijdagavond en -nacht in de binnenstad van Breda heeft de politie vier mensen aangehouden. Volgens de agenten die belast waren met het toezicht was het aanvankelijk rustig en gezellig in het centrun, maar werd het na 02.00 uur druk en rommelig, vooral op de Havermarkt en in de Visserstraat. Een 33-jarige Bredanaar werd in het Valkenberg gearresteerd, omdat hij zijn
geslachtsdeel toonde aan enkele vrouwen. Verder werden nog drie stappers ingerekend wegens baldadigheid, belediging en verstoring van de openbare orde.

Politie houdt Fransman op dak van kledingwinkel aan

BREDA: Op de Ginnekenstraat heeft de politie vrijdagavond rond 23.15 uur een 23-jarige Fransman aangehouden. Een getuige had gezien dat de verdachte op het dak van een kledingwinkel liep en mogelijk probeerde in te breken. Gealarmeerde agenten troffen de Fransman op het dak aan en zagen een geforceerde ruit. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bestuurster rijdt onder invloed tegen lichtmast en andere auto

RUCPHEN: Een 46-jarige automobiliste uit Oudenbosch is vrijdagavond kort voor 19.30 uur aangehouden. De vrouw reed bij een tankstation langs de A58 in volle vaart tegen een lichtmast en een andere auto. Ze gedroeg zich wazig en verklaarde medicijnen gebruikt te hebben. Om vast te stellen in welke mate ze onder invloed was, wilden agenten een bloedproef laten afnemen, maar dat weigerde de bestuurster pertinent. Het niet meewerken aan een dergelijk onderzoek wordt als een misdrijf beschouwd door justitie. De vrouw had overigens ook geen geldig rijbewijs, dat was al bij een eerder incident ingevorderd.

Auteur: Andre van den Hul