Politie Groningen


Zaterdag 31 oktober 2009

Provincie Groningen, 31-10-2009

Groningen: jongens aangehouden voor baldadigheid

Drie jongens (15-jaar uit Assen, en twee van 16-jaar uit Groningen) zijn vrijdagavond door de politie aangehouden voor baldadigheid. Agenten op de fiets zagen op de Van Iddekingeweg een enorme steekvlam bij een bult hooi. Toen de dienders bij de bult (nabij de Hoornsedijk) een onderzoek in stelden ging het drietal er tevergeefs hardlopen vandoor. De jongens waren vermoedelijk van plan met wasbenzine brand te stichten. Een van de jongens gooide de fles wasbenzine tijdens zijn vlucht op de grond. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Drie mannen uit Groningen (22 jaar en twee van 19 jaar) zijn vrijdagnacht door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. De agenten werden op het Akerkhof door omstanders aangesproken. Het drietal zou even daarvoor bij een winkel een raam hebben ingegooid. Op basis van een signalement werd het drietal kort tijd later in de buurt aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 19-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De man had in het centrum van Groningen vier anderen, zo als het nu lijkt zonder aanwijsbare reden, met een riem geslagen. Op basis van een signalement troffen agenten de man in het Noorderplantsoen aan. Hij had zijn riem nog in de hand. De verdachte zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: twee mannen door groep mishandeld

Twee mannen (27 en 28 jaar uit Groningen) zijn vrijdagnacht rond 02:00 uur mishandeld bij een benzinepomp aan de Europaweg in Groningen. Een van de mannen kreeg van een nog onbekende man naar eigen zeggen een hamburger aangeboden. Toen hij deze weigerde vond de onbekende dat niet fatsoenlijk. Er ontstond een ruzie waarbij de onbekende samen met nog drie anderen het tweetal mishandelde. De slachtoffers werden geschopt en geslagen en liepen daarbij letsel aan het gezicht op. De Groningers moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. De daders zijn nog voortvluchtig. De politie is een onderzoek gestart.

Groningen: diefstal gereedschap

In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een bouwlocatie aan de Korreweg in Groningen gereedschap gestolen. Het gaat om elektrisch gereedschap en twee gereedschapskisten. De spullen stonden in een van de gebouwen op het terrein. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de dader(s) is/zijn binnen gekomen. De politie heeft bij de bouwlocatie een onderzoek ingesteld.

Groningen: aanrijding met aanzienlijke schade

Een 46-jarige man uit Groningen was vrijdagavond betrokken bij een ongeval. De automobilist reed over de Korreweg en verloor door nog onduidelijke oorzaak de macht over het stuur. De bestuurder botste op een middengeleider en vervolgens tegen een geparkeerde auto. De Groninger kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De schade was aanzienlijk. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Groningen: vrouw aangehouden voor diefstal pantoffels

Een 74-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw pakte volgens medewerkers van de winkel de pantoffels uit het schap, stopte ze in haar tas en liep er mee weg. De vrouw vertelde dat ze problemen had. De politie heeft haar na onderzoek overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: inbraak bij winkel

Bij een winkel aan de Akeleiweg in Groningen is vrijdagavond ingebroken. Vanuit het pand werden onder andere een aantal laptops gestolen. De dader(s) kwam(en) door braak de winkel binnen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: groep besteelt jongen van geld

Een groep jongeren heeft vrijdagavond een 14-jarige jongen uit Groningen van zijn geld bestolen. De groep liet de fietsende jongen samen met zijn 14-jarige vriendje uit Groningen stoppen op de Beijumerweg. Een nog onbekende uit de groep vroeg de beide jongens om een klein geldbedrag. De twee 14-jarigen lieten hun portemonnee zien en zeiden dat ze geen geld hadden. Een van de jongens uit de groep trok op dat moment de portemonnee uit de handen van een van de 14-jarigen en gaf het later terug. Achteraf bleek dat er uit de portemonnee een geldbedrag miste. De politie stelt een onderzoek in.

Appingedam: jongen gewond bij beroving

Een 17-jarige jongen uit Appingedam is vrijdagavond rond 21.30 uur bestolen van zijn geld. De jongen had bij een pinautomaat aan de Focco Ukenalaan een geldbedrag gepind en werd gelijk daarop belaagd door mogelijk vijf personen. Het slachtoffer werd door de groep geschopt en geslagen en beroof van ondermeer het geldbedrag. Hij liep door de beroving letsel aan zijn gezicht op en moest voor een behandeling naar het ziekenhuis. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: man met stadionverbod aangehouden

Een 30-jarige man uit Veendam is vrijdagavond door de politie aangehouden voor huisvredebreuk. De man wilde ondanks dat hij een stadionverbod had het voetbalterrein in Veendam op. Hij werd tegen gehouden door een medewerker van de voetbalvereniging. Toen de Veendammer niet wilde vertrekken werd hij aangehouden. Na te zijn verhoord kon de man weer gaan. Hij keerde wederom terug naar het voetbalveld. De politie sommeerde hem ook nu weer om weg te gaan. Toen de man dit niet deed werd hij opnieuw aangehouden. Daarbij probeerde hij een agente een kopstoot te geven. Die kon de aanval gelukkig ontwijken. De 30-jarige verzette zich bij zijn aanhouding. Een van de agenten liep schaafwonden aan zijn handen op. De agente liep een gekneusde rechterhand op. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Siddeburen: bromfietser overleden bij eenzijdig ongeval

Een 21-jarige man uit Slochteren is vrijdagnacht rond 01:00 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Siddeburen. De bestuurder van een bromfiets botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De bromfietser kwam zeer waarschijnlijk gereden vanuit de richting Hellum. Het slachtoffer liep door de aanrijding dusdanige verwondingen op dat hij ondanks eerste hulp van hulpverleners op de plek van het ongeval is overleden. De valhelm en bromfiets van de man waren aanzienlijk beschadigd. De politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan.

Stadskanaal: man aangehouden voor bedreiging

Een 19-jarige man uit Stadskanaal is vrijdagavond door de politie aangehouden voor bedreiging. Zijn 21-jarige ex-vriendin alarmeerde de politie nadat zij in een eetgelegenheid in Stadskanaal door de man was bedreigd. De agenten arresteerden de man vervolgens bij zijn woning. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: dronken bromfietser opnieuw aangehouden

Een 45-jarige man uit Stadskanaal is vrijdagmiddag voor de veertiende keer tegen de lamp gelopen. De bestuurder van een bromfiets werd door agenten op de Continentenlaan gecontroleerd. De man bleek 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het was sinds 1986 de veertiende keer dat de man betrapt werd op het rijden met drank op. De man was niet meer in het bezit van een rijbewijs, de bromfiets bleef achter op het politiebureau.

Scheemda: man gewond bij aanrijding

Een 45-jarige man uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op A7 bij Scheemda. Na een inhaalmanoeuvre raakte de automobilist door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig in de sloot. De bestuurder raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer uit zijn benaderde positie worden bevrijd. De auto werd om die reden opengeknipt. De man is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Uithuizermeeden: man beboet voor lawaai uitlaat

Een 22-jarige automobilist uit Delfzijl is vrijdagmorgen door de politie gecontroleerd op de Hoofdstraat. De uitlaat van zijn auto maakte een hoop kabaal. Na een geluidsmeting op het politiebureau bleek dat er sprake was van een overschrijding van 15 db. De demping in de uitlaat ontbrak. De man kreeg een boete en moet zijn auto opnieuw bij de politie voor een keuring aanbieden.