Gemeente Stein


Bewoners flat "De Stevel" kunnen vanmiddag al terug

De geëvacueerden van flat âDe Stevelâ bij het verbrande winkelcentrum in Stein kunnen vanaf vanmiddag 13.00 uur gefaseerd in groepen terugkeren naar hun woning. Gisteren werd nog gemeld dat dit pas na het weekend zou gebeuren maar de reparatiewerkzaamheden aan onder andere liften en deuren zijn sneller gerealiseerd dan verwacht.

Het gebied blijft voorlopig afgesloten
De brandweer heeft het gebied gisteren om 18.45 uur overgedragen aan de politie. In verband met de veiligheid blijft het gebied voorlopig afgesloten. Zo bestaat er nog steeds het gevaar dat dakconstructies of afgebrande delen van de eerste verdieping naar beneden vallen. Het gebied is echter zodanig afgezet dat dit geen gevaar oplevert voor de bewoners van de Stevel en de Moutheuvel.

De Moutheuvel aan voorzijde niet bereikbaar
Op dit moment is de Moutheuvel alleen aan de achterkant bereikbaar. Dat heeft onder andere te maken met een constructief probleem bij wat er nog over is van het gebouw van de Rabobank. Op dit moment onderzoekt de Rabobank samen met constructeurs hoe zij de inhoud van een aantal kluizen zo snel mogelijk -maar veilig - kan leeghalen alvorens over te gaan tot definitieve sloop.

Voor meer informatie kunt u bellen met tel. 046 4359393.