Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31-10-2009

Automobilisten moeten rijbewijs inleveren wegens dronken rijden

MOERDIJK: Bij een alcoholcontrole op De Entree heeft de politie vrijdagavond tegen 21.30 uur een 48-jarige automobilist uit
's-Gravenhage aangehouden. Hij blies 640 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Ook een 47-jarige bestuurder uit Den Hoorn liep even later bij dezelfde controle tegen de lamp; hij blies 600 ug/l en mocht eveneens zijn rijbewijs overhandigen.

Politie onderzoekt steekincident nabij Rembrandtgalerij

ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar een steekincident vrijdagavond nabij een supermarkt aan de Rembrandtgalerij. Een 32-jarige Roosendaler meldde zich rond 22.45 uur op het bureau en vertelde dat hij circa twee uur daarvoor door een onbekende man was gestoken. Daarbij liep hij een wond in zijn zij op. De verdachte is vervolgens gevlucht. Het slachtoffer kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis en na behandeling meldde hij zich dus op het bureau. Wat een mogelijke aanleiding is voor het incident, is niet bekend.

Bestuurder uit Oudenbosch blijkt hardleers

ROOSENDAAL: Een 42-jarige automobilist uit Oudenbosch werd
zaterdagmorgen kort voor 03.30 uur op de A58 betrapt op dronken rijden. Bij een controle blies hij 405 ug/l. De man mocht eigenlijk sowieso niet achter het stuur zitten, want zijn rijbewijs was al ingevorderd na een eerdere aanhouding wegens rijden onder invloed van alcohol. In overleg met de officier van Justitie is besloten de auto waarin de Oudenboscher reed, in beslag te nemen, gelet op de kans van herhaling.

Auteur: Andre van den Hul