Politie Noord- en Oost Gelderland

Didam - Rijbewijs kwijt                                   

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 oktober een 54-jarige snorfietser uit de gemeente Montferland aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De snorfietser werd rond 00:10 uur tijdens een routinecontrole aan de Wilhelminastraat in Didam staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.7. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Lichtenvoorde - Jongeren aangehouden voor vernieling auto 

De politie heeft op vrijdagavond 30 oktober een zestal jongeren aangehouden voor vernieling van een personenauto.


De politie kreeg rond 21:00 uur een melding van een oplettende getuige. De getuige zag dat een groep jongeren een geparkeerde auto aan de Op Den Akker in Lichtenvoorde op zijn kant had gezet. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij de groep jongeren aan. Eén 15-jarige jongen uit de gemeente Midden-Drenthe en vijf jongens, één van 15-, twee van 16- en twee van 17-jaar uit de gemeente Oost- Gelre werden ter plaatse aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de vernieling in onderzoek.

Doetinchem - Automobiliste onder invloed                  

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 oktober een 30-jarige vrouw uit de gemeente Aalten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De automobiliste werd rond 03:00 uur staande gehouden aan de Europaweg in Doetinchem. Ze viel op doordat ze met haar auto over het fietspad reed. Uit een blaastest op straat bleek dat de vrouw onder invloed was. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze een promillage blies van 1.2. De automobiliste kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Loerbeek - Fietser zwaargewond na aanrijding vrachtauto   

Een 64-jarige fietser uit Loerbeek is vrijdagmorgen 30 oktober zwaargewond geraakt na een aanrijding aan de Den Hamweg in Loerbeek. De man is met zeer ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 10:05 uur. De 64-jarige man fietste naast zijn vrouw over de Parallelweg in Loerbeek. Nadat hij rechtsaf de Den Hamweg was ingeslagen ging hij voor zijn vrouw fietsen omdat hij zag dat er een vrachtauto wilde passeren. Toen de 50-jarige vrachtwagenchauffeur de fietsers passeerde kwam de fietser door onbekende oorzaak ten val. Hierbij is hij met zijn benen onder een wiel van de oplegger terecht gekomen. De vrachtwagenchauffeur zag in zijn spiegel dat de man gevallen was en stopte direct. De man liep ernstig beenletsel op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Silvolde - Voetganger gewond na aanrijding personenauto   

Een 30-jarige man uit Winterswijk is vrijdagmiddag 30 oktober gewond geraakt na een aanrijding. Hij is met been- en heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 13:30 uur. De 30-jarige voetganger stak de Terborgseveld in Silvolde over en zag daarbij een van links komende 78-jarige automobilist over het hoofd. Hij liep achter een bestelauto langs waardoor de automobilist en de voetganger elkaar niet konden zien. De man kwam na de aanrijding ten val een raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winterswijk - Fietsster gewond na aanrijding vrachtauto   

Een 11-jarige fietsster uit Winterswijk is vrijdagmiddag 30 oktober gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtauto. Het meisje is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 16:50 uur. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Velp (gld) reed over de Magnoliastraat in Winterswijk en sloeg bij de kruising de Rondweg Zuid in. De 11-jarige fietsster fietste rechts naast de vrachtauto en werd door de vrachtauto geraakt waardoor zij ten val kwam. Het meisje heeft vermoedelijk in de zogenaamde 'dodehoek' van de vrachtauto gefietst. De vrachtwagenchauffeur had niets door en werd door omstanders op de aanrijding geattendeerd. De fietsster liep een gebroken been op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ruurlo - Val op!                                          

De politie heeft vrijdagavond 30 oktober in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verkeerscontrole gehouden. Er werd met name gecontroleerd op het voeren van goede verlichting. Automobilisten zonder goede verlichting kregen de mogelijkheid de verlichting direct te laten repareren.


De controle werd tussen 17:45 en 21:00 uur gehouden aan de Groenloseweg in Ruurlo. Automobilisten die hun verlichting niet in orde hadden kregen de keuze: of een bekeuring, of de verlichting direct laten repareren. De reparatie werd uitgevoerd door een garagebedrijf aan de Venterkamp in Ruurlo. Het vervangen van een kapotte achterlamp kostte 1 euro voor een nieuwe koplamp moest men 5 euro betalen. De bekeuring voor het niet voeren van verlichting kost 60 euro. 18 automobilisten kozen ervoor om de verlichting direct te laten repareren.


Goede verlichting is nu de donkere periode is aangebroken van essentieel belang voor de verkeersveiligheid. De politie controleert de komende tijd extra op het voeren van (de juiste) verlichting.




---- --