Politie Brabant-Noord
Boxmeer, 's-Hertogenosch, 31-10-2009

Boxmeer - Op zaterdagochtend is op de Spoorstraat een 19-jarige man uit Wanroij aangehouden. Hij was door een portier een café uitgezet, maar hij wilde niet vertrekken. Ter plaatse gekomen agenten spraken de man aan en stuurde hem weg. Hij weigerde op te stappen en werd aangehouden.

's-Hertogenbosch - De politie heeft om 02.00 uur een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op de Parade. Hij mocht een café niet meer in omdat hij zich vervelend gedroeg. Hier was hij het niet mee eens waarna er een woordenwisseling ontstond met de portier. Agenten die ter plaatse waren vroegen naar zijn legitimatie. Deze had hij niet bij zich. De man is meegenomen naar het bureau.

's-Hertogenbosch - Rond 03.45 uur zijn een 20-jarige man uit Vught en een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op de Parade. Ze waren een café uitgezet, maar wilden niet vertrekken. Toen agenten ter plaatse kwamen schold de Vughtenaar de agenten uit. Hierop werd hij aangehouden. De Bosschenaar bemoeide zich hinderlijk met de situatie en werd vervolgens ook aangehouden. De Vughtenaar schopte tegen het scheenbeen van een agent en is in verzekering gesteld. In het kader van het project 'Weekendje weg' blijft hij tot maandag in de cel.

's-Hertogenbosch - Op de Karrenstraat zijn zaterdagochtend zes mannen aangehouden. Drie van hen zijn in verzekering gesteld en zitten in het kader van het project 'Weekendje weg' tot maandag in de cel. Het betreft een 26-jarige man uit Den Helder en twee Bosschenaren van 26 en 29 jaar.

Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij op de Karrenstraat. Ter plaatse troffen zij een grote menigte. Er vonden verschillende incidenten plaats. De 26-jarige man uit Den Helder bemoeide zich zeer hinderlijk met een aanhouding en werd vervolgens zelf aangehouden. Hierbij gaf hij een agent een kopstoot. Twee Bosschenaren (26, 29) zijn aangehouden omdat zij de menigte opruiden en aanzetten tot geweld tegen de politie. De 26-jarige Bosschenaar schopte tijdens zijn aanhouding meerdere keren naar een agent.

Drie andere mannen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een vechtpartij en het niet voldoen aan een bevel. Zij zijn na verhoor weer heengezonden.

Wat houdt het 'Weekendje weg' in? Volwassenen die ervan worden verdacht in het weekend gewelddadig te zijn geweest tijdens het uitgaan in de uitgaansgebieden van 's-Hertogenbosch of Rosmalen, brengen de rest van hun weekend door in een politiecel. In het weekend wordt door de politie zoveel mogelijk onderzoek verricht en wordt de zaak juridisch getoetst. Op maandag krijgen verdachten direct te horen welke gevolgen hun gedrag heeft: een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen, een geldboete of het vooruitzicht op een taakstraf. Politie, openbaar ministerie en gemeente willen met deze harde aanpak een duidelijk signaal afgeven aan diegenen die geweld plegen in het weekend: dat wordt niet getolereerd.