Politie Noord- en Oost Gelderland

Resultaten verkeersveiligheidsdag                         

De politie op de NW-Veluwe heeft gisteren, vrijdag 30 oktober, een verkeersveiligheidsdag gehouden. Doel is om letselongevallen te voorkomen. De hele dag zijn er in alle gemeenten verkeerscontroles uitgevoerd. De locaties zijn gekozen in overleg met de wijkagenten. Vaak gaat het om locaties waar wijk- of buurtbewoners hebben geklaagd over het gevaarlijke verkeersgedrag van (brom)fietsers en/of automobilisten.


Ermelo/Putten


In Ermelo en Putten werd er een algemene verkeerscontrole gehouden met als speerpunten snelheid, gordel en verlichting. In Ermelo vonden de controles plaats op de Horsterweg, Telgterweg, Julianalaan, Hamburgerweg en Jacob Catslaan en in Putten aan de Engweg, de Garderenseweg, Oude Nijkerkerweg en de Beulenkampersteeg.


In totaal werden er over de hele dag (van 06:00 tot 24:00 uur) 156 bekeuringen uitgeschreven. Ondermeer voor het niet dragen van de gordel (40x), geen goede fietsverlichting (13x), door rood fietsen (18x) of autorijden (3x), snelheidsovertredingen (54x), opgevoerde brommers (5x) en het negeren van een gesloten verklaring (7x).


De brommer met de hoogst gemeten constructiesnelheid was een brommer die 85 km. p/u reed. Deze brommer is voor nader onderzoek in beslag genomen.
Wat door rood fietsen betreft, vooral scholieren van de school Groevenbeek in Ermelo bleken massaal het rode verkeerslicht aan de Telgterweg te negeren.


Harderwijk


In Harderwijk zijn in totaal 123 overtredingen geregistreerd voor het negeren van een rood verkeerslicht, overschrijding van de max. snelheid en het niet voeren van de (juiste) verlichting.


Op de N 302 is op snelheid gecontroleerd op het traject waar momenteel aan de weg gewerkt wordt en nu om die reden max. 50 km p/u mag worden gereden. Tussen 07:15 uur en 10:15 uur reden 67 bestuurders op dit traject te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.


Tussen 10:45 uur en 13:15 is ook op de N 302 op snelheid gecontroleerd op het traject tussen Harderwijk en Apeldoorn (max. 80 km p/u). Hierbij werden 253 snelheidsovertredingen geregistreerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.
In de middag en avond werd er op snelheid gecontroleerd aan de Westermeenweg in Harderwijk. De max. toegestane snelheid is daar 50 kilometer per uur. Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor de overschrijding van de max. snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer per uur.


Heerde/Hattem/Epe


Tussen 06.00 en 14.00 uur zijn 58 bestuurders op diverse locaties bekeurd voor ondermeer het niet dragen van de gordel (2x), door rood rijden (12x), snelheidsovertredingen (32x) en verlichting (4x).


In de middag en avond werden er op diverse locaties in Epe 10 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht, overschrijding van de max. snelheid en het niet voeren van (juiste) verlichting.


Wezep/Elburg/Nunspeet


In Wezep zijn 8 bestuurders beboet voor het niet dragen van de gordel.


In Elburg zijn boetes uitgereikt voor het niet dragen van de gordel (8x), geen of defecte fietsverlichting (3x) en niet handsfree bellen. Verder werd het bromfietsrijbewijs van een bromfietser ingenomen omdat hij ruim 40 km. p/u te hard reed.


In Nunspeet zijn 20 bestuurders ondermeer beboet voor het niet dragen van de gordel, niet handsfree bellen en het rijden in een voetgangersgebied.




---- --