Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 31-10-2009

Politie Oosterhout controleert in het kader van Tegenhouden!

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond een controle gehouden in het stadsdeel Dommelbergen. Dit gebeurde in het kader van Tegenhouden!, een project dat is gericht op het terugdringen van woning- bedrijfs- en auto-inbraken, straatroven en overvallen. De politie ziet de cijfers van deze feiten haast traditioneel stijgen aan het einde van het jaar. De actie Tegenhouden is zowel repressief als preventief. Er wordt onder andere gewerkt met roadblocks waarbij al het in- en uitgaande verkeer in een wijk wordt gecontroleerd. Dat levert veel bruikbare informatie op. De controle op de Dommelbergenweg werd tussen 18.00 en 22.00 uur gehouden. De agenten die daarmee belast waren, kregen veel positieve reacties van burgers. In totaal werden circa 200 tot 250 auto's gecontroleerd. In zeventien gevallen volgde een bekeuring, het merendeel van deze overtredingen had betrekking op het niet dragen van de gordel en geen goede verlichting.

Pool (24) bedreigt personeel horecazaak in Waalwijk

WAALWIJK: Een 24-jarige Pool die in Waalwijk verblijft, is
zaterdagmorgen aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht rond 02.00 uur personeel van een horecazaak aan de
Grotestraat met een flink mes te hebben bedreigd, nadat ze hem hadden buitengezet. De Pool zou dronken en vervelend zijn geweest. De verdachte is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Man gearresteerd wegens diefstal bij werkgever

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmorgen rond 11.15 uur een 27-jarige man uit Elshout aangehouden wegens diefstal van diverse gereedschappen. Hij werd betrapt door een beveiligingsmedewerker bij het bedrijf op industrieterrein Weststad waar de verdachte werkt. Op het bureau bekende man de diefstallen; hij verklaarde uit geldnood gehandeld te hebben. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul