Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


100% van de opbrengsten Concert voor Kindsoldaten naar War Child

'The Armed man: a mass for Peace' voor de 250.000 kindsoldaten in de wereld

Den Haag, 4 september 2009 - Kinderen, wapens en oorlog gaan niet samen. Maar, nog altijd worden wereldwijd meer dan 250.000 kinderen ingezet in oorlogsgebieden als kindsoldaat. Kindsoldaten mogen we simpelweg niet vergeten. Zij hebben recht op onze aandacht en bescherming. Daarom wordt voor alle kindsoldaten in de wereld op 31 oktober 2009 in het World Forum Theater in Den Haag de indrukwekkende, multiculturele vredesmis 'The Armed Man: a mass for peace' in de originele versie van de Engelse componist Karl Jenkins opgevoerd. 100% van de opbrengsten gaan naar War Child projecten om ex-kindsoldaten op te vangen en kans op een nieuwe toekomst te geven.

Jonge, talentvolle musici, koor van 250 zangers
Dankzij organisator stichting AYOPlaza wordt 'The Armed man: a mass for peace', voor het eerst in Nederland in originele versie, opgevoerd. Dat gebeurt, onder begeleiding van indringende videobeelden, door jonge, talentvolle musici: solisten van het Koninklijk Conservatorium, het Rotterdams Jongenskoor, het Viotta Jeugdorkest (winnaar Suma Cum Laude Festival) en een koor van maar liefst 250 zangers. De dirigent van het concert is Hans Matla.

Sterk Comité van Aanbeveling

Dat het concert niet zo maar een benefietconcert is, bewijst het Comité van Aanbeveling. Dat bestaat uit: de minister van Buitenlandse Zaken drs. Maxime Verhagen, oud-politicus prof. dr. Jan Terlouw, bijzonder hoogleraar 'Migratierecht en rechtsbescherming' prof. mr. Roel Fernhout, bijzonder hoogleraar 'Rechtspluralisme' prof. mr. Barbara Oomen en Michiel Middendorf, general manager World Forum. Dr. Luis Moreno Ocampo, bekende Argentijnse hoofdaanklager bij het Internationaal Strafhof (ICC), zet zich met grote betrokkenheid in voor de inhoudelijke invulling rondom het thema kindsoldaten.

Allen zijn zij zeer begaan met het lot van kindsoldaten. Samen hebben zij internationale en politieke kracht en invloed om de 250.000 kindsoldaten onder de aandacht te blijven brengen en er daadwerkelijk iets aan te doen!


100% concept

Alle opbrengsten van het concert gaan naar War Child om ex-kindsoldaten op te vangen. De speciale bankrekening garandeert dit. Omdat absoluut 100% wordt gedoneerd aan War Child in plaats van de 75% die wordt gegarandeerd door het CBF-keurmerk, is de organisatie AYOPlaza hierbij niet aangesloten. Het 100% concept is mogelijk dankzij het feit dat alle betrokkenen zich met veel enthousiasme op geheel vrijwillige basis inzetten. En door sponsorbijdragen van de gemeente Den Haag, het World Forum Theater, See Tickets (hoofdsponsors) en vele andere partners.

Stad voor stap naar Vrede in Den Haag
Het concert haakt aan bij de recent gelanceerde campagne 'Stad voor stap naar Vrede' van de gemeente Den Haag. Daarin vraagt de stad een jaar lang aandacht voor War Child. Dit gebeurt onder andere tijdens de Internationale Dag van de Vrede op 20 en 21 september en The Hague Festivals. Inwoners van Den Haag worden actief opgeroepen zich in te zetten voor War Child.

Uitgebreide informatie op www.concertvoorkindsoldaten.nl en www.seetickets.nl Via de laatste site kunnen kaarten worden besteld, prijzen variëren van 60 tot 75 euro per stuk. Het concert op 31 oktober 2009 begint om 20.00 uur.

Noot voor de redactie (