Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

100% van de opbrengsten Concert voor Kindsoldaten naar War Child

Benefietconcert "The Armed Man ­ a Mass for Peace"

Den Haag, 1 oktober 2009 - Op zaterdagavond 31 oktober vindt een indrukwekkende, integrale uitvoering plaats van het magistrale "The Armed Man, a Mass for Peace" van Karl Jenkins in het Haagse World Forum Theater. Vele honderden getalenteerde musici, zangers en vrijwilligers werken al maanden belangeloos aan de voorbereidingen van dit benefietconcert, waarvan de opbrengst voor de volle 100% gedoneerd wordt aan War Child. Deze onafhankelijke humanitaire organisatie zorgt voor de opvang en toekomst van kindsoldaten over de gehele wereld. En dat zijn er nog steeds meer dan 250.000, dus alle steun is welkom. Het initiatief haakt aan bij de recent gelanceerde campagne 'Stad voor stap naar Vrede' van de gemeente Den Haag, die als Stad van Recht en Vrede het komende jaar aandacht vraagt voor War Child.

Kindsoldaten

Wereldwijd zijn meer dan een half miljoen kinderen onder de achttien jaar ingelijfd in legers in meer dan 85 landen.
Tweehonderdvijftigduizend (250.000) van hen vechten op dit moment daadwerkelijk mee in oorlogen. In 75% van alle conflicten worden kinderen ingezet als soldaat. Sommigen zijn nog maar zeven jaar oud.

Kindsoldaten groeien op in een gewelddadige omgeving met afwijkende, mensonterende normen en gebruiken. Ze raken hun familie en vrienden kwijt en missen onderwijs. Hun overlevingskansen zijn erg klein. Wie de oorlog overleeft krijgt vaak te maken met ernstige psychische en lichamelijke gevolgen. Deze kinderen hebben veel te zwaar werk moeten doen, ze zijn uitgeput en ondervoed, hebben afgrijselijke dingen gezien ­ en soms ook zelf gedaan. Ze zijn getraumatiseerd en hebben hulp nodig, op weg naar een ander leven. Maar binnen hun samenleving worden ze vanwege hun wandaden vaak met haat, weerzin en wantrouwen bekeken. Toch moeten ze kansen krijgen ­ anders verdwijnen ze in de marge van de samenleving, zo niet in de criminaliteit.

Stichting War Child

War Child is een onafhankelijke humanitaire organisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen; kinderen die getroffen zijn door oorlog, ongeacht hun religieuze, etnische of sociale achtergrond. Jaarlijks bereikt War Child met haar programma's gemiddeld 700.000 kinderen en 115.000 volwassenen. War Child ondersteunt 75 lokale partnerorganisaties financieel en met expertise. Op dit moment werkt War Child in twaalf landen.

Uitgebreide informatie op www.concertvoorkindsoldaten.nl en www.seetickets.nl . Via deze site kunnen ook tickets worden besteld à ¤ 55,-. Het concert op 31 oktober start om 20.00 uur.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Noot voor de redactie (