Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 13 oktober 2009, Den Haag

Stichting Haags Historisch Museum

31 oktober 2009 - 13.00 - 16.00 uur Topstukkendag in het Haags Historisch Museum De collectie van het Haags Historisch Museum is het tastbare geheugen van Den Haag. Aan de hand van voorwerpen legt het museum de stadsgeschiedenis vast voor iedereen die zich erin wil verdiepen. Om dit voor uw kinderen en de kinderen van uw kinderen te kunnen blijven doen, verzamelt het Haags Historisch Museum ook hedendaagse voorwerpen. Wat vandaag gebeurt, is morgen tenslotte geschiedenis. Helpt u ons?

Als Hagenaar bent u onderdeel van de Haagse geschiedenis. U woont, werkt, leert en of recreëert in Den Haag. Wij zijn geïnteresseerd in uw band met Den Haag.

Door middel van het verzamelen van voorwerpen met bijzondere verhalen proberen wij de 'hedendaagse' geschiedenis vast te leggen. Daarom willen wij u uitnodigen om uw Haagse voorwerp op de foto te laten zetten en uw verhaal in het Haags Historisch Museum te komen vertellen.

Haags Historisch Museum
op zaterdag 31 oktober
tussen 13:00-16:00 uur

Een team van museummedewerkers en een fotograaf staan voor u klaar om u te ontvangen en uw verhaal vast te leggen.

Neem uw "Haagse" voorwerp mee!

Bekijk uw huis alsof het een museum is. Welke voorwerp geeft uw beeld van Den Haag weer? Welk voorwerp laat uw verhaal of geschiedenis van Den Haag zien? Uw voorwerp wordt tijdens de dag gefotografeerd zodat u het weer mee naar huis kunt nemen. Uw foto en verhaal worden samengebracht in een lijst, zoals nu ook al te zien in het souterrain van het Haags Historisch Museum.

Inspiratie nodig? Kom dan langs in het Haags Historisch Museum of kijk op www.mijndenhaag.org. Hier ziet u welke voorwerpen en verhalen Hagenaars naar het museum hebben gebracht.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zaterdag 31 oktober langs te komen, maar wel een interessant, mooi, boeiend voorwerp en verhaal hebben, neemt u dan contact op met Afdeling Educatie: educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070-3123065.

Graag zien wij u op zaterdag 31 oktober met uw voorwerp in het Haags Historisch Museum.

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag
www.mijndenhaag.org
www.haagshistorischmuseum.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht