Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Nieuw festival brengt o.a. Clemens van de Ven en Amerikaanse gitarist Michael Dotson naar Nijmegen

Bluesfeest in Nijmeegs Triavium

Dat het een feest wordt, daarvan zijn de organisatoren van het nieuwe festival THE BLUES IN NIJMEGEN al overtuigd. "Ja, we hebben hartstikke leuke bands gecontracteerd, met een mix van swingende en sfeervolle muziek", aldus Rob van Hooren en Leo Preusting, de mannen die aan de basis staan van deze nieuwe bluesnight, op zaterdag 31 oktober in Partycentrum Triavium.

Die line-up bestaat voorlopig uit drie gerenommeerde bands. Twee ervan zijn louter bluesbands, de derde staat bekend als de rockende, swingende en dansende vertegenwoordiger van doorgaans stevige rhytm 'n Blues, te weten Nijmegenaar Clemens van de Ven. "Ik vind het hartstikke leuk om weer in Nijmegen te spelen, en dan ook nog op een openbaar festival", vertelt de troubadour. "Nijmegen heeft gewoon recht op een goed bluesfestival, dus ik ondersteun dit initiatief van harte!"

Aanleiding voor THE BLUES IN NIJMEGEN is de passie van het organiserende tweetal voor de bluesmuziek. En de overtuiging dat er in Nijmegen veel belangstelling is voor de blues. Leo Preusting: "Het jaarlijkse Midzomer Bluesfestival trok vroeger al gauw zo'n duizend bezoekers naar Wijchen en tegenwoordig gaan er ook al zo'n zevenhonderd naar Blues-in-Zyfflich, telkens in juni. Waarom dan niet in Nijmegen zelf? Wij willen Nijmegen weer op de kaart willen zetten als een echte bluesstad."

Honderd kaarten

Inmiddels zijn de eerste honderd kaarten al verkocht voor dit nieuwe initiatief. Behalve sfeer gaat het natuurlijk vooral ook om de muziek op deze bluesnight. De avond wordt om 20.00 uur geopend door de X-Ray Blues Band, een groep die stevig aan de weg timmert met een fabuleuze tribute aan blueslegende Stevie Ray Vaughan. Daarna is het de beurt aan Nijmegenaar Clemens van de Ven die met zijn altijd imponerende band weer een vette liveshow garandeert met een dampende mix van rhytm-'n-blues. Hoogtepunt van de avond is echter het concert van de 52-jarige Amerikaanse gitarist Michael Dotson. Hij neemt het publiek mee naar de plek waar het ooit allemaal begon in de USA, namelijk Chicago: blues zoals blues ooit bedoeld was.

Sfeervolle zaal

Het moet vooral ook weer een gezellig bluesfeestje worden op op zaterdag 31 oktober in partycentrum Triavium in Nijmegen-Zuid. "We hebben deze zaal bewust uitgekozen omdat die heel sfeervol is. De zaal is rond, kent gedempt licht, er hangen doeken aan het plafond en gordijnen rondom en we kleden de boel natuurlijk nog eens extra sfeervol aan", aldus Rob van Hooren.

Traditie

Als het aan beide organisatoren ligt, is THE BLUES IN NIJMEGEN het begin van een langdurige bluestraditie, maar "alles hangt natuurlijk af van de publieke belangstelling", aldus Preusting, de man die ook aan de bakermat staat van het succesvolle bluesfestival in Zyfflich, jaarlijks in juni.

De entree bedraagt E 12,50 in de voorverkoop en E 15,00 aan de zaal. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website www.bookingblues.com en op de volgende adressen:
. Nijmegen-Centrum: café St. Anneke, St. Annastraat 55
. Nijmegen-Dukenburg: Totaal Gemak, winkelcentrum Dukenburg
. Wijchen: Het Wapen van Wijchen, Markt 10

. Beuningen: De Melomaan, Julianaplein 23.

Op www.bookingblues.com is alle verdere informatie te vinden.

Noot voor de redactie (