Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV BedrijvenBond

Utrecht, 26 oktober 2009

------


Bijeenkomst CNV BedrijvenBond 31 oktober Drachten

Vakbondsleden CNV in actie tegen jeugdwerkloosheid

'Honderd extra stageplaatsen, dat is ons doel', zegt Piet Fortuin, districtshoofd van de CNV BedrijvenBond in Drachten. Vakbondsleden en bestuurders van de CNV BedrijvenBond in het noorden van Nederland maken zich hard voor scholieren. Fortuin: 'Wij willen te allen tijde voorkomen dat jongeren de dupe worden van deze crisis. Dat straks hun eerste kennismaking met de arbeidsmarkt het UWV wordt. Daarom gaan onze leden met collega's en werkgever kijken of er extra stageplekken in hun bedrijf geregeld kunnen worden.' Zaterdag 31 oktober organiseert de CNV BedrijvenBond in samenwerking met ROC Friese Poort in Drachten een debat over het thema jeugdwerkloosheid.

'Te vaak zie je in de media jong tegenover oud staan, of het nu gaat om de crisis of de AOW discussie. Wij willen als vakbond juist met elkaar in gesprek om gezamenlijk tot oplossingen te komen', aldus Fortuin:'Veel van onze leden zijn enorm betrokken bij het zoeken naar mogelijkheden om jongeren binnen hun bedrijf meer kansen te bieden. Tijdens een stage kunnen scholieren hun eerste werkervaring op doen. Essentieel om straks aan de slag te gaan.'

Tijdens het debat in Drachten gaan mensen met elkaar in discussie over thema's als jeugdwerkloosheid, vergrijzing en solidariteit. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er een rondetafelgesprek met o.a. Tweede Kamerlid Ineke van Gent (Groen Links), enkele scholieren, leden van de CNV BedrijvenBond, werkgevers uit de regio, voorzitter Jaap Jongejan en districtshoofd Piet Fortuin van de CNV BedrijvenBond. Op basis van de uitkomsten van de bijeenkomst zal een plan van aanpak worden opgesteld, om het aantal stageplaatsen te verhogen en de jeugdwerkloosheid te verminderen.



Ingezonden persbericht