Gemeente Barendrecht

Wethouder Van Deursen opent expositie in galerie Het Gouden Rondje

BARENDRECHT (dinsdag 27 oktober 2009) - Wethouder Van Deursen verzorgt op zaterdag 31 oktober de officiële opening van een kunstexpositie in galerie 'Het Gouden Rondje'. Tot 30 november zijn in het pand aan de Dorpsstraat werken te bezichtigen van de Barendrechtse kunstenaar Arie Dubbeldam. De opening vindt rond 14.00 uur plaats.

'Het Gouden Rondje' is een historisch Barendrechts pand. Het gemeentelijke monument dankt zijn naam aan het feit dat de weg niet langs, maar om het gebouw heen loopt. Doordat de oorspronkelijke woning in bezit was van de familie Goud, werd deze in de volksmond 'Het rondje van Goud' genoemd. Tegenwoordig biedt het pand ruimte aan kunstexposities.

Barendrechtse kunst

De 78-jarige autodidactische kunstenaar ontwikkelde zijn creatieve bezigheden pas na zijn 45e levensjaar. Hij is begonnen met tekenen en schilderen als tegenhanger van het drukke dagelijkse werk in zijn eigen bedrijf, een ijzerwaren- en gereedschappenzaak. Hij volgde een enkele cursus bij de Volksuniversiteit in Rotterdam, heeft veel aan zelfstudie gedaan maar werkte ook in clubverband met andere kunstenaars. Zo maakte hij deel uit van de Rotterdamse Schilder- en Tekenclub en droeg hij bij aan de oprichting van de Chabotgroep. De eerste jaren hield hij zich vooral met aquarel bezig, Ook heeft hij een periode voornamelijk met acrylverf gewerkt. De laatste jaren heeft olieverf zijn voorkeur. Arie Dubbeldam heeft regelmatig exposities in binnen- en buitenland.

Kleurrijke doeken

Op de expositie in Het Gouden Rondje worden stukken tentoongesteld die niet eerder voor het publiek te zien geweest zijn. Het werk is te beschrijven als zeer kleurrijk, jong en abstract. Er zijn meer dan 25 stukken te bewonderen, die in het afgelopen jaar gemaakt zijn. De werken zijn veelal met acryl- en olieverf geschilderd. De openingstijden van de galerie zijn: donderdag van 13.30 - 17.00 uur, vrijdag van 9.00 - 12.30 uur en 19.00 00 - 21.00 uur, zaterdag van 10.00 - 12.00 uur en van 13.30 30 - 17 uur. Andere tijden zijn mogelijk op afspraak.