Gemeente Eersel


Ingrijpende wijzigingen verkeerssituatie Randweg Eindhoven vanaf 31 oktober 19.00 uur

Op zaterdag 31 oktober beginnen grootschalige werkzaamheden aan de A2/A67 Randweg Eindhoven/knooppunt Leenderheide.

Vanaf zaterdag 31 oktober 19.00 uur is de A67 vanuit Venlo ter hoogte van knooppunt Leenderheide afgesloten. Al het verkeer vanuit Geldrop/Venlo wordt via het verkeersplein langs de werkzaamheden geleid. Tevens zijn vanaf dat moment diverse verbindingswegen op en rond knooppunt Leenderheide dicht.

Â

Vanaf de nacht van 31 oktober op 1 november moeten ook automobilisten vanuit het zuiden rekening houden met een ingrijpende wijziging van de verkeerssituatie. Een groot deel van het verkeer rijdt niet meer via verkeersplein Leenderheide, maar gaat over een nieuw viaduct rechtstreeks de Randweg Eindhoven op. Het algemene advies aan alle automobilisten is om alert te zijn en goed op de verkeersborden te letten.

Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden minimaal tot medio februari 2010.

Â

Gewijzigde situatie vanuit zuiden

Om het verkeer de komende maanden zo goed mogelijk op gang te houden, is het belangrijk dat er (behalve het A67-verkeer) zo min mogelijk verkeer over verkeersplein Leenderheide rijdt. Daarom rijdt verkeer vanuit het zuiden (A2 vanuit Weert/Maastricht) vanaf de nacht van 31 oktober op 1 november grotendeels via een nieuw viaduct vóór het verkeersplein langs.

Â

Drie keuzes

Automobilisten op de A2 vanuit het zuiden hebben drie keuzes:
* Verkeer met bestemming op of rond de Leenderweg, Aalsterweg, Waalre of High Tech Campus: via verkeersplein Leenderheide.
* Verkeer met bestemming Eindhoven, Veldhoven, Eindhoven Airport, industrieterreinen De Hurk en De Run: via het nieuwe viaduct vóór Leenderheide langs, tussen de knooppunten Leenderheide en De Hogt via een tijdelijke slinger in de weg naar de parallelrijbaan en vervolgens de gewenste afrit.
* Doorgaand verkeer met bestemming buiten de regio Eindhoven (o.a. richting Antwerpen, Tilburg, âs-Hertogenbosch, Nijmegen): via het nieuwe viaduct vóór Leenderheide langs, blijf op de hoofdrijbaan en kies bij knooppunt De Hogt (Antwerpen) of knooppunt Batadorp (overige bestemmingen) de gewenste richting.

Â

Dringend advies: wees alert, let op de borden en navigatie uit

Rijkswaterstaat verwacht dat automobilisten erg moeten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Enkele adviezen voor weggebruikers:
* Wees alert. Rijdt niet op de âautomatische pilootâ; de kans is groot dat u dan verkeerd rijdt

* Let op de verkeersborden en volg deze borden, ook al gaat dat tegen uw gevoel in.

* Zet uw navigatiesysteem uit. Vanwege de vele wijzigingen zijn veel navigatiesystemen rond Eindhoven op dit moment niet betrouwbaar.

Â

Nog géén eindsituatie

De verkeerssituatie tussen de knooppunten Leenderheide en De Hogt vanaf 31 oktober, is nog niet de eindsituatie. Medio februari 2010, na afronding van de werkzaamheden aan knooppunt Leenderheide, wordt de eindsituatie bereikt.

Â

Eindsituatie: hoofd- en parallelrijbaan

Rijkswaterstaat bouwt op de Randweg Eindhoven een systeem van hoofd- en parallelrijbanen. De hoofdrijbaan is een autosnelweg voor het doorgaande verkeer naar het noorden en het zuiden. De parallelrijbaan is een stadsautoweg voor het verkeer met bestemming in Eindhoven of directe omgeving (Waalre, Veldhoven, Eindhoven Airport). Alle op- en afritten zijn op de parallelrijbaan aangesloten.

Het systeem van hoofd- en parallelrijbanen wordt de komende maanden gefaseerd in gebruik genomen.

Â

Voor meer informatie over de werkzaamheden en het systeem van hoofd- en parallelrijbanen zie www.randwegeindhoven.nl of www.rijkswaterstaat.nl.

Zie ook
Situatie Leenderheide-De Hogt