Nieuw-Vlaamse Alliantie


Tax-on-Web: N-VA vraag uitstel voor boekhouders (27/10/09)

N-VA Kamerlid Peter Luykx vraagt minister van Financiën Didier Reynders de deadline voor de gemandateerde boekhouders en accountants uit te stellen omdat zij door de problemen met Tax-on-Web hun belastingsaangiftes niet tijdig verwerkt krijgen. Het wordt bovendien tijd dat Reyders orde op zaken stelt om de problemen met Tax-on-Web voor eens en altijd van de baan te helpen, zegt Luykx.

De boekhoudkantoren klagen al geruime tijd steen en been over de werking van Tax-on-Web. Maar dat het online aangiftesysteem voor de personenbelasting vier dagen voor de deadline van 31 oktober ook nog eens met serverproblemen kampt, is de druppel die de emmer doet overlopen.

Luykx kaartte deze problemen vorig jaar al uitgebreid aan bij minister Reynders in de commissie Financiën. Maar de minister is blijkbaar traag van begrip. Want ook dit jaar jaagt de slecht werkende Tax-on-Web de accountants in de gordijnen. De invoering en verwerking van de aangiftes verlopen zeer moeizaam en traag. Bovendien hapert het programma geregeld tijdens de invoering van de aangifte, waarna de volledige bewerking van voor af aan opnieuw moet ingegeven worden. Dit kan zo echt niet langer.

Auteur:
Peter Luykx
Kamerlid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Valerie Van Peel, Adjunct-woordvoerder Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: valerie.vanpeel@n-va.be
Url: www.n-va.be