Ingezonden persbericht


Fairtrade Restaurant Week start in Roosendaal

De aftrap van de Fairtrade Restaurant Week vindt plaats op zaterdag 31 oktober bij Eethuis Den Dieje in Roosendaal. De eigenaar van dit restaurant is de bekende tv-chef-kok Jeremy Vermolen. Hij is tevens ambassadeur van de eerste Fairtrade Restaurant Week die van 1 tot en met 7 november wordt gehouden. Chef-kok Jeremy Vermolen zal zaterdag als startschot een Fairtrade-menu serveren. Aan tafel schuiven onder anderen aan staatssecretaris Albayrak en Peter D'Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar.

De Fairtrade Restaurant Week is een landelijke actie, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Tijdens deze week kunnen mensen bij bijna 60 restaurants door heel Nederland genieten van een (h)eerlijk Fairtrade menu. Initiatiefnemers zijn Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade-keurmerk.

De Fairtrade Restaurant Week maakt onderdeel uit van de landelijke Fairtrade Week. Tijdens deze week rijdt de Fairtrade SRV van Stichting Max Havelaar, een ouderwetse SRV-wagen met Fairtradeproducten, door heel Nederland. Op zaterdag 31 oktober staat de Fairtrade SRV van 15:00 tot 17:00 uur in Roosendaal, met als doel Fairtrade-producten en de verhalen hierachter onder de aandacht te brengen bij het (winkelend) publiek. De burgermeester van Roosendaal, de heer Marijnissen, brengt 's middags een bezoek aan de Fairtrade SRV. Aansluitend vindt het Fairtrade-diner plaats bij Eethuis Den Dieje op de Raadhuisstraat.