Mark Lubotsky Trio, Geoffrey Douglas Madge en Frederieke Saeijs


brengen magistrale programma's in tijdloze bezettingen

DEN HAAG, 20091005 -- Na een eerste succesvol seizoen `Grootmeesters in de Groene Kerk' te Oegstgeest heeft artistiek leider Geoffrey Douglas Madge wederom een juweel van een concertdrieluik samengesteld. Vioollegende Mark Lubotsky is bereid om het publiek in deze serie als het ware mee te nemen in zijn vermogen, de muziek voor zichzelf te laten spreken. Een solo pianorecital mocht dit jaar niet ontbreken; met een uitgelezen programma zal meesterpianist Madge Kerst 2009 op diepzinnige en feestelijke wijze kunnen inluiden. Tot slot van deze unieke concertserie spelen violiste Frederieke Saeijs en Geoffrey Madge samen in een muzikale ontmoeting zonder weerga.

31 oktober 2009 legendarisch recital

Het Lubotsky Trio bestaat uit de eminence grise Mark Lubotsky, celliste Olga Dovbush en Geoffrey Douglas Madge aan de piano. De Lubotsky's en Madge zijn muzikale zielsverwanten; de uitvoering van hun gezamenlijk gekozen programma zou wel eens een historische ervaring kunnen worden. Behalve Sonates van Beethoven voor viool en cello staat het eerste Mendelssohn pianotrio op de lessenaar.

19 december 2009 diepzinnig kerstconcert

De serie wordt vervolgd met een solo recital van meesterpianist Geoffrey Douglas Madge. Hij brengt de Chaconne van Bach-Busoni en de Diabelli Variaties van Beethoven. Wie Madge ooit eerder deze universele werken heeft horen spelen heeft voor dit recital geen aanbeveling nodig.

16 januari 2010 driemaal `b'

Frederieke Saeijs, viool en Geoffrey Douglas Madge, piano voeren uit Bach's Chaconne, Beethovens Kreutzer Sonate en Sonate nr. 1 in G gr.t. van Brahms. Twee vanuit het hart spelende musici met een gemeenschappelijk gevoel voor elegantie en muzikale draagkracht.

De concertorganisatie van `Grootmeesters' overweegt om één of twee extra concerten toe te voegen aan het programma. Meer informatie vindt u op www.madgictouch.com. Interesse voor een nieuwsbrief? Meld u aan via de website, of geef uw emailadres door tijdens de concerten.

Zaterdag - aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur
Abonnementen ¤ 47,50 / 42,50 (65+/studenten)
Losse kaarten ¤ 18,50 / 16,- (65+ of studenten)
Reserveren telefonisch 06 - 222 05 406 of via info@madgictouch.com






ingezonden persbericht