Overzichttentoonstelling Ronald Lindgreen


DEN HAAG, 20091010 -- Van 31 oktober t/m 22 november 2009 zijn schilderijen, aquarellen en tekeningen van Ronald Lindgreen (1916-1999) te zien in de Weissenbruchzaal bij Pulchri Studio in Den Haag. Tijdens de opening wordt een monografie gepresenteerd over het werk en bewogen leven van deze Haagse kunstenaar met wortels in Nederlands-Indië.

Lindgreen overleed tien jaar geleden op 83-jarige leeftijd. In zijn werk combineerde hij Hollandse nuchterheid met Oosterse sensitiviteit. Uit de vele lovende recensies blijkt dat kunstcritici Ronald Lindgreen zagen als en uiterst serieuze kunstenaar die zich bleef ontwikkelen. Hij werd geroemd om zijn vernieuwende kleurgebruik.

Gedurende 50 jaar was Ronald Lindgreen werkend lid van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio. Hij was medeoprichter van de Haagse Aquarellisten en organiseerde vijfentwintig jaar lang de jaarlijkse tentoonstelling. Lindgreen heeft veel geëxposeerd in solo- en groepstentoonstellingen in Nederland en Europa. In zijn woonplaats Voorburg was zijn werk herhaaldelijk te zien in het Museum Swaensteyn.

Volgens Ronald Lindgreen dient de moderne Beeldende Kunst om te bevrijden en te bezielen: "Alleen die kunstenaar, die werkelijk beleeft wat hij zegt, kan ons, moderne mensen, ontroeren."

Meer informatie over Ronald Lindgreen en de monografie is te vinden op http://www.Lindgreen.eu.

De tentoonstelling wordt zaterdag 31 oktober om 15.30 uur geopend.
U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag
tel: 070 3461735
www.pulchri.nl
Geopend dinsdag t/m zondag - 11.00-17.00 uur

De tentoonstelling is 12 november gesloten.