Ingezonden persbericht


31 oktober 2009

Gebroken wielophanging kost zege

Sterk optreden Carlo van Dam op Okayama

Okayama - Autocoureur Carlo van Dam maakte vandaag veel indruk tijdens zijn debuut in de Asian Le Mans Series. Op het Japanse circuit van Okayama zette hij de Saleen S7R van het Franse team Larbre Competition op pole position en vandaag stuurde hij de auto tijdens de eerste (500 KM) race van het weekeinde naar wat een zekere zege in de GT1-klasse leek. Kort nadat hij het stuur overgaf aan zijn Belgische teamgenoot Lemeret, echter, brak de wielophanging van de Saleen die daardoor de race niet kon voltooien.

"Het ging geweldig", aldus een toch tevreden Carlo. "Berville nam de start voor zijn rekening en hoewel we wisten dat hij waarschijnlijk niet de leiding in handen zou kunnen houden, hield hij de schade netjes beperkt. Ik was daarna aan de beurt en vanaf de eerste ronde ging het gewoon heel erg goed. Aan het eind van mijn stint zag het er dan ook naar uit dat we de race zouden gaan winnen, maar helaas brak ineens de wielophanging." In het persbericht dat de organisatie van de race na de finish uitgaf, staat overigens foutief vermeld dat Carlo achter het stuur zat toen het mis ging. "Ik had echter al drie ronden daarvoor het stuur aan Lemeret overgegeven", aldus Carlo. "Nadat hij een rondje of drie gereden had, brak helaas de ophanging."

Hoewel daardoor een zekere zege verspeeld werd, was Carlo toch tevreden. "Ik had een goede race, haalde het maximale uit de auto en zorgde ervoor dat we in kansrijke positie kwamen. Het team was ook erg tevreden, dus ik kan terugkijken op een geslaagde dag, hoewel ik uiteraard liever had gezien dat we gewonnen hadden." Morgen wordt op Okayama de tweede race van het weekeinde verreden, eveneens over 500 KM. De Saleen S73 van Larbre vertrekt dan wederom van pole position.

END


Noot voor redacties


Contact details (

Ingezonden persbericht