Socialistische Partij

AVOND: DE ZORG IS GEEN MARKT

31-10-2009 * Gisteravond vond er op het SP-pand een inspirerende avond plaats over de zorg in Nederland. Met sprekers van de actiegroepen Nubasta! En zorgcrisis en SP-Kamerlid Renske Leijten werd met name gesproken over de negatieve gevolgen van de marktwerking in de zorg en wat we zelf kunnen doen om ervoor te zorgen dat de mensen weer centraal komen te staan in de zorg.

Zowel Nubasta! als de actiegroep zorgcrisis zijn ontstaan vanuit mensen die werken in de zorg en zien hoe onder andere de marktwerking ervoor zorgt dat bij besturen van zorgorganisaties niet de mensen maar de winst centraal staat. Hierdoor wordt het voor hen steeds moeilijker om de mensen voor wie ze zorgen de zorg te geven die de mensen verdienen. Renske Leijten benadrukte ook dat ondanks de vele signalen die de politiek krijgt het kabinet toch doorgaat met meer marktwerking in de zorg.

Iedereen in de zaal was het er vrijwel over eens dat er actie gevoerd moet gaan worden voor de zorg. Want of het om de mensen die zorg krijgen, werken in de zorg of opgeleid worden om te werken in de zorg, iedereen maakt zich er zorgen over. De SP zal daarom mensen blijven ondersteunen die dit willen veranderen en doorgaan met de zorgcampagne. Dus heeft u zelf ervaringen met de zorg of wilt u meedoen om de zorg weer menselijker te maken. Laat het ons dan weten viagroningen@sp.nl.